Biscuiti bretoni cu unt

28 Shares

Acesti biscuiti bretoni, facuti cu unt sarat. au fost o obsesie a mea inca de cand i-am gustat prima oara in Franta. Crocanti, deliciosi, savurosi…

Ma gandeam acum cateva zile ca se implinesc aproape zece ani de cand am vizitat Bretania. Ce calatorie!!! E locul de care m-am simtit indragostita inca din prima zi, e un tinut deosebit, daca aveti prilejul, musai sa-l vizitati – pana una alta puteti citi cateva impresii pe care le-am scris pe blog, acum ceva….vreme. Acolo am testat (printre altele) faimosii biscuiti cu unt sarat. Untul sarat e un produs traditional la ei, pasunile de langa mare au iarba sarata iar vacile care pasc aceasta iarba dau un lapte sarat din care se prepara un unt specific zonei, foarte gustos, companionul ideal la micul dejun pe o bagheta frantuzeasca moale si pufoasa.

biscuiti bretoni traou mad

Pentru ca noin-avem la tot pasul in magazine unt sarat, am adaugat pur si simplu sare la  untul care-l aveam deja – proportia este de 15 gr. sare la 80 gr. unt.

Biscuiti bretoni – reteta completa, printabila

0 from 0 votes
Tipareste reteta

Biscuiti bretoni cu unt – Trou mad

Biscuiti bretoni cu unt sarat, traditionali si deliciosi
Tip de reteta Dulciuri
Bucatarie frantuzeasca
Timp de preparare 40 minutes
Timp de gatire 15 minutes
timp total 55 minutes
portii 4 portii
Calorii 526 kcal
Autor Laura

Ingrediente

  • 250 gr . faina
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • 120 gr . zahar
  • 120 gr . unt sarat daca nu aveti unt sarat puteti sara niste unt dulce - proportia este de 15 gr. sare la 80 gr. unt
  • 2 oua
  • 1 - 2 linguri lapte

Mod de preparare

  1. Am amestecat faina cu praful de copt.
  2. Am batut spuma untul sarat cu zaharul, am adaugat si un ou.
  3. Incorporam faina pe care am cernut-o in prealabil, am inceput sa framant aluatul - initial am facut-o cu mixerul dar apoi am ajuns la concluzia ca este mult mai usor cu mana. Daca aluatul este prea tare sau uscat, putem adauga una - doua linguri de lapte.
  4. Am infasurat aluatul in folie alimentara si am pus la frigider pentru o jumatate de ora.
  5. In acest timp, aprindem focul in cuptor si-l incingem la 180 grade.
  6. Pe planseta tapetata cu faina am intins o foaie de 1 cm grosime din care am inceput a decupa fursecuri de formele dorite pe care le-am asezat pe o tava tapetata cu foaie de copt.
  7. Intr-o arfurie, am spart un ou si l-am batut ca pentru omleta
  8. Am uns biscuitii cu oul batut si le-am pus in cuptor la copt 10 - 15 min in cuptorul incins, pana devin rumene si aurii.
Nutrition Facts
Biscuiti bretoni cu unt – Trou mad
Amount Per Serving (100 g)
Calories 526
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

biscuitibreton

28 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.