Ce aflati din aceasta postare

Acesti biscuiti bretoni cu unt sarat. au fost o obsesie a mea inca de cand i-am gustat prima oara in Franta. Crocanti, deliciosi, savurosi…
Ma gandeam acum cateva zile ca se implinesc aproape zece ani de cand am vizitat Bretania. Ce calatorie!!! E locul de care m-am simtit indragostita inca din prima zi. E un tinut deosebit, daca aveti prilejul, musai sa-l vizitati.
Acolo am testat (printre altele) faimosii biscuiti cu unt sarat. Untul sarat e un produs traditional la ei, pasunile de langa mare au iarba sarata. Vacile care pasc aceasta iarba dau un lapte sarat din care se prepara un unt specific zonei, foarte gustos. E companionul ideal la micul dejun pe o bagheta frantuzeasca moale si pufoasa.
Pentru ca noi n-avem la tot pasul in magazine unt sarat, am adaugat pur si simplu sare la untul care-l aveam deja – proportia este de 15 gr. sare la 80 gr. unt.
Biscuiti bretoni – reteta completa, printabila

Biscuiti bretoni cu unt – Trou mad
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 250 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 120 gr zahar
- 120 gr unt sarat daca nu aveti unt sarat puteti sara niste unt dulce - proportia este de 15 gr. sare la 80 gr. unt
- 2 ou
- 1 - 2 linguri lapte
Mod de preparare
- Am amestecat faina cu praful de copt.
- Am batut spuma untul sarat cu zaharul, am adaugat si un ou.
- Incorporam faina pe care am cernut-o in prealabil, am inceput sa framant aluatul - initial am facut-o cu mixerul dar apoi am ajuns la concluzia ca este mult mai usor cu mana. Daca aluatul este prea tare sau uscat, putem adauga una - doua linguri de lapte.
- Am infasurat aluatul in folie alimentara si am pus la frigider pentru o jumatate de ora.
- In acest timp, aprindem focul in cuptor si-l incingem la 180 grade.
- Pe planseta tapetata cu faina am intins o foaie de 1 cm grosime din care am inceput a decupa fursecuri de formele dorite pe care le-am asezat pe o tava tapetata cu foaie de copt.
- Intr-o arfurie, am spart un ou si l-am batut ca pentru omleta
- Am uns biscuitii cu oul batut si le-am pus in cuptor la copt 10 - 15 min in cuptorul incins, pana devin rumene si aurii.