Biscuiti bretoni cu unt

Acesti biscuiti bretoni, facuti cu unt sarat. au fost o obsesie a mea inca de cand i-am gustat prima oara in Franta. Crocanti, deliciosi, savurosi…

Ma gandeam acum cateva zile ca se implinesc aproape zece ani de cand am vizitat Bretania. Ce calatorie!!! E locul de care m-am simtit indragostita inca din prima zi, e un tinut deosebit, daca aveti prilejul, musai sa-l vizitati – pana una alta puteti citi cateva impresii pe care le-am scris pe blog, acum ceva….vreme. Acolo am testat (printre altele) faimosii biscuiti cu unt sarat. Untul sarat e un produs traditional la ei, pasunile de langa mare au iarba sarata iar vacile care pasc aceasta iarba dau un lapte sarat din care se prepara un unt specific zonei, foarte gustos, companionul ideal la micul dejun pe o bagheta frantuzeasca moale si pufoasa.

biscuiti bretoni traou mad

Pentru ca noin-avem la tot pasul in magazine unt sarat, am adaugat pur si simplu sare la  untul care-l aveam deja – proportia este de 15 gr. sare la 80 gr. unt.

Biscuiti bretoni – reteta completa, printabila

Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!
Tipareste reteta

Biscuiti bretoni cu unt – Trou mad

Tip de reteta: Dulciuri
Bucatarie: frantuzeasca
Timp de preparare: 40 minutes
Timp de gatire: 15 minutes
timp total: 55 minutes
portii: 4 portii
Calorii: 526 kcal
Autor: Laura
Biscuiti bretoni cu unt sarat, traditionali si deliciosi

Ingrediente

  • 250 gr . faina
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • 120 gr . zahar
  • 120 gr . unt sarat daca nu aveti unt sarat puteti sara niste unt dulce - proportia este de 15 gr. sare la 80 gr. unt
  • 2 oua
  • 1 - 2 linguri lapte

Mod de preparare

  1. Am amestecat faina cu praful de copt.
  2. Am batut spuma untul sarat cu zaharul, am adaugat si un ou.
  3. Incorporam faina pe care am cernut-o in prealabil, am inceput sa framant aluatul - initial am facut-o cu mixerul dar apoi am ajuns la concluzia ca este mult mai usor cu mana. Daca aluatul este prea tare sau uscat, putem adauga una - doua linguri de lapte.
  4. Am infasurat aluatul in folie alimentara si am pus la frigider pentru o jumatate de ora.
  5. In acest timp, aprindem focul in cuptor si-l incingem la 180 grade.
  6. Pe planseta tapetata cu faina am intins o foaie de 1 cm grosime din care am inceput a decupa fursecuri de formele dorite pe care le-am asezat pe o tava tapetata cu foaie de copt.
  7. Intr-o arfurie, am spart un ou si l-am batut ca pentru omleta
  8. Am uns biscuitii cu oul batut si le-am pus in cuptor la copt 10 - 15 min in cuptorul incins, pana devin rumene si aurii.
Nutrition Facts
Biscuiti bretoni cu unt – Trou mad
Amount Per Serving (100 g)
Calories 526
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

biscuitibreton

 

Leave a Reply

16 Shares
Share3
Pin10
+13
WhatsApp