| |

Biscuiti bretoni cu unt

Acesti biscuiti bretoni cu unt sarat. au fost o obsesie a mea inca de cand i-am gustat prima oara in Franta. Crocanti, deliciosi, savurosi…

Ma gandeam acum cateva zile ca se implinesc aproape zece ani de cand am vizitat Bretania. Ce calatorie!!! E locul de care m-am simtit indragostita inca din prima zi. E un tinut deosebit, daca aveti prilejul, musai sa-l vizitati.

Acolo am testat (printre altele) faimosii biscuiti cu unt sarat. Untul sarat e un produs traditional la ei, pasunile de langa mare au iarba sarata. Vacile care pasc aceasta iarba dau un lapte sarat din care se prepara un unt specific zonei, foarte gustos. E companionul ideal la micul dejun pe o bagheta frantuzeasca moale si pufoasa.

publicitate

biscuiti bretoni traou mad

Pentru ca noi n-avem la tot pasul in magazine unt sarat, am adaugat pur si simplu sare la  untul care-l aveam deja – proportia este de 15 gr. sare la 80 gr. unt.

Biscuiti bretoni – reteta completa, printabila

blank

Biscuiti bretoni cu unt – Trou mad

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Biscuiti bretoni cu unt sarat, traditionali si deliciosi
timp de pregatire 40 minutes
timp de gatire 15 minutes
timp total 55 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie frantuzeasca
portii 4 portii
calorii 526 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 250 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 120 gr zahar
  • 120 gr unt sarat daca nu aveti unt sarat puteti sara niste unt dulce - proportia este de 15 gr. sare la 80 gr. unt
  • 2 ou
  • 1 - 2 linguri lapte ­

Mod de preparare
 

  • Am amestecat faina cu praful de copt.
  • Am batut spuma untul sarat cu zaharul, am adaugat si un ou.
  • Incorporam faina pe care am cernut-o in prealabil, am inceput sa framant aluatul - initial am facut-o cu mixerul dar apoi am ajuns la concluzia ca este mult mai usor cu mana. Daca aluatul este prea tare sau uscat, putem adauga una - doua linguri de lapte.
  • Am infasurat aluatul in folie alimentara si am pus la frigider pentru o jumatate de ora.
  • In acest timp, aprindem focul in cuptor si-l incingem la 180 grade.
  • Pe planseta tapetata cu faina am intins o foaie de 1 cm grosime din care am inceput a decupa fursecuri de formele dorite pe care le-am asezat pe o tava tapetata cu foaie de copt.
  • Intr-o arfurie, am spart un ou si l-am batut ca pentru omleta
    blank
  • Am uns biscuitii cu oul batut si le-am pus in cuptor la copt 10 - 15 min in cuptorul incins, pana devin rumene si aurii.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Similar Posts

2 Comments

  1. Bună! Aveam mai mult unt sărat și am dat căutare de ce aș putea face bun cu el. Am găsit această rețetă și am încercat o. Delicioși biscuiții!
    Chiar acum vreau să mai fac.
    Pe baza acestei rețete am mai adăugat ierburi de provence sau semințe de chimen deasupra. Foarte buni.

    1. Wow, super idee cu condimentele. Noi romanii nu suntem prea obisnuiti cu untul sarat dar in Bretagne e o adevarata cultura in jurul lui, Mersi mult de feedback.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.