Berea dupa bere, o placere

Bere dupa bere, o placere…dar sa nu exageram. La ce am putea folosi berea altfel decat servind-o rece intr-un pahar.
blank
Dupa cum e traditia, in ultimele saptamani, am tot primit vizite de la rude si prieteni. Au fost cu totii foarte delicati si au asteptat doua saptamani pana sa vina sa-l cunoasca pe cel mai nou membru al clanului, grasunelul Petrut. Si mai de la toata lumea, am primit….bere. Nu stiu exact ce e asta – o traditie, adevar stiintific, superstitie, leac babesc, aiureala – dar mai toata lumea pare sa impartaseasca ideea ca, de alaptezi, musai sa beri bere- ca face lapte. Eu, una, detest berea, nici iubi nu se omoara dupa ea, asa ca am adunat oaresce rezerve din aceasta bautura in camara si am inceput a ma gandi: cam ce as putea face cu ea, altceva decat s-o beau (varianta exclusa) sau s-o servesc ocazional musafirilor care vin de acum incolo si ei cu multa…bere.  Mi-au dat prin cap niste variante:
– sa ma spal cu ea pe cap. Nu radeti, cica este foarte buna pentru par daca o torni peste par la ultima clatire. Cica hameiul ar fi responsabil pentru beneficii.
– sa fac clatite. Cand eram la facultate, periodic ne intalneam in gasca la cate unul din noi si gateam clatite cu bere. Nu e foarte complicat, in loc de apa sau lapte, puneam bere, efectul: ieseau niste clatite pufoase si gustoase. Nu pot spune ca erau foarte diferite la gust fata de cele prparate cu lapte sau apa dar musai foloseam bere caci ni se parea ca facem o deosebiciune.
– as putea incerca sa prepar o friptura, o tocanita, ceva. Stiu ca berea e foarte buna pentru fragezirea carnii, chia vazusem o reteta de genul asta in cartea Juliei Child dar era cu carne de vaca, deocamdata nu am deloc vacuta in congelator dar o sa cumpar la urmatoarea tura de cumparaturi special pentru respectiva reteta. Oricum daca stiti astfel de retete de carne cu bere, poate imi dati si mie un link, un titlu ceva, sa ma luminati si pe mine.
P.S. Intre timp am testat o reteta de pui in bere. Delicioasa.

publicitate

Similar Posts

5 Comments

  1. eu fac si carne de porc cu sos de bere. adica sos… na, calesc un pic niste ceapa – nu foarte puternic si nici in mult ulei, pun carnea taiata cuburi mari, o perpelesc un pic, pe urma pun o lingura de mustar si bere cat mi se pare mie, la ochiometru, sare, piper si las sa scada. altfel, nu are sotul tau cum sa dea o cinste la serviciu cu toata berea aia :))? ca totusi, cata friptura cu bere sa faci :))?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.