![]() |
sursa imaginii: http://www.moaradeaur.ro |
Ce avem nevoie:
o cana arpacas
patru cani apa
optional: o treime cana zahar. Eu una prefer sa nu pun zahar caci astfel am o gama de optiuni la retete mai mare, pot gati nu doar ceva de dulce ci si o mancare de zi cu zi.
Zaharul – daca dorim a-l folosi, ceea ce n-a fost cazul meu – il adaugam cu doar un sfert de ora inainte ca arpacasul sa fie gata.
Cand e fiert, strecuram arpacasul printr-o sita, il clatim sub un jet de apa rece.
Il portionez in pungi de palstic– o portie o evaluez cam la 250 gr, si o bagam la congelator de unde le voi scoate si le voi folosi la nevoie. Simplu,nu?
Retete ce pot fi preparate cu arpacasul scos de la congelator
[su_custom_gallery source=”media: 4486,1564″ limit=”52″ link=”custom” target=”blank” width=”160″ height=”160″ title=”always”]
nu am mancat niciodata arpacas…Pup
E destul de greu sa nu asociezi arpacasul cu coliva si,dupa parerea mea , chiar e pacat de asemenea asociere…deoarece stiu ca in afara de varianta dulce a preparatului cu arpacas , acest aliment poate fi utilizat si in prepararea felurilor de mancare…sper sa nu gresesc!
Mi se pare interesant ca poate fi pastrat in aces fel…chiar nu stiam.
Ia te uita ce comoara am descoperit eu aici!
Tocmai cumparasem o punga mare de arpacas (1 kg, cred) ca sa fac un desert cu fructe si nuci pentru zilele de post si ma intrebam: bine, bine, dar cu restul ce sa fac? Ei bine, am aflat! Fierb o singura data si congelez. Super, multumesc, Laura!
coliva de grau cu miere si nuca e cea mai buna dar habar n-am cum se face
Buna, Laura. Chiar nu vreau sa fac coliva din arpacas. Fiul meu este mare fan mancaruri orientale, chiar spicy,
si cred ca o schimbare de la orez ,noodles,etc ar fi binevenita. Ideile tale m-au inspirat. Sper sa iasa ceva ok.
Succes.
Astept feedback, m-ai facut curioasa:))))) Sigur iasa ceva bun.