Aripioare de pui picante cu salata de castraveti
Aceste dementiale aripioare de pui picante cu salata de castraveti sunt o reteta marca Secretele bucatariei. Acolo le-am ochit, aratau bestial asa ca imediat am trecut-o pe „to do list”. Buneeeeeee rau. Va avertizez ca pot da dependenta si te pot face sa consumi cantitati astronomice – doar pentru ca sunt atat de delicioaseeee. A se prepara deci in cantitati limitate. Sa nu spuneti ca nu v-am spus:))).
Lasand gluma la o parte, aceste aripioare de pui picante cu salata de castraveti pot trece si in categoria aperitive sau gustari la un bufet suedez. Cu siguranta vor fi foarte apreciate.
O alta reteta delicioasa cu aripioare de pui puteti gasi aici, niste gustoase aripioare crocante ca la KFC.
Aripioare de pui picante – reteta completa, printabila

Aripioare de pui picante cu salata de castraveti
Reteta VIDEO
Ingrediente
- aripioare de pui
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 2 -3 linguri boia de ardei
- 2 bucati castravete
- ceapa verde
- 3 - 4 linguri ulei
- otet dupa gust
Mod de preparare
- Se incinge cuptorul la 220 grade C. Eu n-am folosit cuptorul, ci grilul de aragaz, cred ca ies la fel de bine la cuptor.
- Facem salata: se taie coaja castravetilor, ii feliem subtire, ii punem intr-un bol, ii saram si ii lasam putin sa lase apa. Adaugam apoi ulei, putin otet si ceapa verde, potrivim gustul cu sare, piper. In reteta orginara era si ardei iute feliat subtire, mie nu-mi place, asa ca n-am pus.
- Saram si piperam aripioarele. Daca folosim cuptorul, le asezam intr-o tava unsa cu ulei si le coacem la cuptor timp de cca 20 de minute. Eu le-am pus pur si simplu pe gril.
- Dupa douazeci de minute, le luam si le pudram cu boia (ungeti-le cu putin ulei daca nu se prinde) si se mai coc 10 minute sau pana sunt facute.
- Se servesc calde dar sunt bune si reci.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
foarte faine arata.yummy.eu din comoditate folosesc grill-ul pentru plita sau tigaie grill.am terasa pe casa unde e si gratar dar cine sa faca focul.minunata idee.pup Laura
Frumos, simplu si bun! Eu n-am grill din acesta, doar o tigaie tip grill. Dar le fac in cuptor pe grill. Si, sigur, nu o sa ma feresc de ardeiul iute! Mie imi place mult gustul picant. O saptamana frumoasa, Laura!
…salivez!
Te astept la cules de premii.
Pup!
Sarah, mie imi place tare mult gratarul pe carbune, de cate ori se poate fac gratar afara.:)))) Pup si eu.
Elena, merita sa investesti in grilul asta pe aragaz. Se gaseste in mai toate supermarketurile, de multe ori e la oferta, ori cu o tava, cu oale…Si da, aripioarele astea sunt delicoase.:)))))
@Virtualkid: sunt bune si usor de facut. Icercati si voi.:)))))))))
@Medi, vinnnnnnnnnnnnn.
Gata, pus pe lista :).
Când văd cum arată și când știu cât e de bună pielicica aia, dar când știu și cât e de toxică, risc să fac precum măgarul lui Buridan… 😀
Acum din cand in cand…..Nici eu nu prea mananc aripioare tocmai pentru ca sunt grase.
a) Confirm că „e” buneeeeee… 😀
b) Ata ete: am sacrificat pielicica pentru a nu mă sacrifica pe mine…
Arata delicios si cred ca sunt fooooaaarte buneeee, mai ales ca eu ador aripioarele!!!
Vai ce bine arata! 🙂 Mai ai si pentru musafiri? :p
De cand nu am mai folosit grill asta!! O idee buna!
Eu ador mancarea condimentata, problema e ca ceilalti din familie nu sunt de aceeasi parere.
As incerca reteta cu prima ocazie, cateva picante pentru mine, cateva simple pentru ceilalti!
Arata tare bine!