Aripioare crocante
|

Aripioare de pui crocante – KFC style

Aripioare de pui crocante – KFC style, reteta culinara de aripioare de pui date prin faina, ou, fulgi de porumb si pesmet – picante sau nu, dupa dorinta fiecaruia. Gata in jumatate de ora, aripioarele au o textura crocanta, delicioasa si sunt perfecte servite alaturi de niste sos de usturoi si niste legume asortate

aripioare de pui crocante - KFC style

Cateva note personale

Aceste aripioare de pui crocante – KFC style sunt rodul a doua incercari de a ne crea propria reteta dupa stilul amintit. Pentru ca, da, ne plac aripioarele lor. Nu-i ocolim in zilele cand avem ceva de luat de la Mall (in Sibiu langa in Shopping City Center). Personal nu-i prea agreez pentru ca sunt foarte picanti si imi ia gura foc de nu mai simt nimic. Asa ca am zis – musai sa nu fie picanti, in rest, crocanti cat cuprinde. Garnitura clasica sunt cartofi prajiti. Noi am preferat sa facem niste legume mixte trase rapid la tigaie. Daca n-aveti sau vi se termina rezervele de legume puse peste vara, recomand sa folositi mixurile congelate din comert pe care le puteti folosi la gatit direct congelate.

Revenind la reteta noastra de aripioare crocante –  …In incercarile initiale, nu-i fiersesem inainte si nu le scosesem pielita. Am ajuns s-o fac si asa consider ca e mai bine.

Nu stiu daca asa e reteta  originara KFC ( oricum e ultra, mega, hiper-secreta) dar noua asa ne place. In plus, daca pre-fierbem aripioarele, avem siguranta ca sunt gatite bine chiar daca nu au stat prea mult in baia de ulei incins.

Bonus, la indemana aveti si o supa de pui, facuta din apa in care au fiert aripioarele. Sau poate o ciorba….Din aceeasi categorie de retete, adica carne de pui gatita in aluat crocant, puteti incerca si reteta de crispy strips pe o care puteti citi aici.

Am considerat ca o portie cuprinde 4 jumatati de aripioara. In functie de apetit si de varsta, portiile normal pot varia. Asa ca niste aripioare in plus nu strica niciodata …putem fi generosi.

Aripioare de pui crocante – KFC style – reteta completa, printabila

Aripioare crocante

Aripioare de pui crocante – KFC style

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Aripioare de pui crocante, in stil KFC, foarte usor de facut si delicioase
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 35 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie Retete rapide
portii 4 portii
calorii 320 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 9 aripioare intregi de pui
  • 2 ou
  • 1 cana faina
  • 200 gr. fulgi de porumb
  • 2 linguri pesmet
  • boia de ardei iute numai daca le vreti picante nu e cazul nostru
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

Intai pregatesc carnea:

  • Daca aveti aripioarele intregi, le taiati la incheietura si taiati si varful aripii care e doar os si pielita. 
  • Rezulta 18 bucati de aripioare.
  • Le pun la fiert in apa cu sare (cu prilejul asta fac si o supa) iar daca nu vreti supa, apa in care ati fiert aripioarele, poate fi racita si congelata, e numai buna pentru alte retete care au nevoie de lichid supa (gen tocanite, fripturi).
  • Fierberea aripioarelor dureaza 10 minute, timp in care pregatim restul ingredientelor. 

Pregatim materialul pentru crusta aripioarelor

  • Am zdrobit fulgii de porumb cu dosul lingurii de lemn (exista si alte metode cu sucitorul de pilda dar asta mi-a fost la indemana), nu vreau sa-i maruntesc foarte tare. Cantitatea pe care am dat-o la ingrediente este orientativa, adevarul este ca niciodata n-am stat sa cantaresc, prefer sa pun la ochi si daca mai este nevoie sa mai adaug ulterior. Neprofesionist stiu dar asta sunt eu :).
  • Am mai adaugat peste fulgii de porumb si doua linguri de pesmet. Observatie! Regula ar fi doar putin pesmet in raport cu fulgii, pesmetul nu are decat rolul de a acoperi eventuale goluri si de a ajuta sa crearea crustei. Dar fulgii sunt primadona si ei trebuie sa predomine.

Prajirea aripiorelor in crusta crocanta

  • Am scos bucatile de pui de la fiert, le-am lasat sa se racoreasca nitel, le-am indepartat pielita. 
  • Am pregatit totul ca pentru un pane normal: ouale le-am batut ca pentru omleta, am adaugat in ele sare si piper dupa gust, am pregatit tigaia wok pentru a frige aripioarele in ea.
  • Ideea este ca ar trebui un vas anti-aderent, mai adanc si mai ingust. Daca n-as avea wokul, urmatorul vas la care m-as gandi pentru aceasta operatiune, ar fi oala de tuci in care fac mamaliga (am una mai mica pentru acasa si una mare pentru mers la munte). 
  • Uleiul trebuie sa fie mult si de vreo doua trei degete inaltime pentru ca aripioarele sa se friga in conditii perfecte, fara a absorbi prea multa grasime. Si musai trebuie sa fie bine incins. Verificati inainte de a pune prima aripioara la prajit: puneti un fulg de porumb in uleiul pus la incins si daca incepe sa sfaraie instant, temperatura e numai buna.
  • Trecem puiul prin faina, oua si fulgii zdrobiti amestecati cu pesmet, aripioarele sa fie cat mai compact invelite in crusta. 
  • Le bagam in uleiul incins si le intoarcem pe cealalta parte cand s-au rumenit. Nu dureaza prea mult, asa ca stati pe langa ele.
  • Cand s-ar rumenit pe toate partile, le-am scos din ulei cu o paleta si le-am pus intr-o sita, sa se scurga excesul de ulei.
  • Ca garnitura am facut un sote rapid de legume (am pungi congelate din vara, gata de gatit, trebuie doar decongelate, scurse, calite in tigaie cu condimente si verdeata si sunt gata) si alaturi am preparat o maioneza de usturoi.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Aripioare crocante

Ma laud singura aici :)))). De fapt m-a laudat si familionul cand manca bunatatile. Au fost foarte bune. Mi-a placut si ca s-au mentinut crocante cateva ore bune dupa ce fusesera preparate. O bunatate!

Similar Posts

43 Comments

  1. Am salvat reteta, este foarte simplu de facut. Multumim! Imi plac tare mult aripioarele de la KFC, dar ca si tine am o problema cu iuteala…sunt fff picante!

    1. Mda, baietii mei le prefera nepicante, asa ca mancam mai des asa ceva acasa decat la KFC. Te astept cu impresii. Placute sper. :)))

  2. Mie imi place la paneuri la folosesc pesmet panko si vreau sa ne cumparam o friteuza noua pentru pulpele, aripioarele si snitelele se prajesc mult mai uniform si mai rapid.

    1. Eu pentru genul asta de prajeli m-am obisnuit sa folosesc vase de fonta, uneori de aluminiu. Ideea e sa mentina constanta si uniforma caldura si genul ala de vase sunt cele mai bune la asa ceva. Nu e rea nici o frteuza dar eu deja am gramada de electrocasnice in bucatarie, unde as mai pune si friteuza? E drept ca noi nici nu mancam atatea prajeli, preferam cuptorul de multe ori.

  3. De atatea luni tot zic ca voi pregati reteta ta, insa nu am avut deloc timp …plus ca am uitat spre rusinea mea.
    Azi mi-am adus aminte de ea si am notat ideile ca sa stiu ce sa cumpar cand plec la cumparaturi.

  4. Laura, te urmaresc si pe Instagram si mereu imi faci pofta de bunatatile pe care le gatesti. Chiar voi incerca si eu aceasta reteta, aripioarele arata super bine!

    1. Mmm, insta e reteaua mea preferata, vin sa te caut si eu pe profilul tau. Astept si impresii despre aripioare.

  5. Am făcut și eu. Nu mi-au ieșit chiar așa bune, dar sunt sigură că data viitoare va fi mai bine.

    1. La primele variante de reteta n-am fost nici noi multumiti dar am facut mici modificari unde simteam noi ca ar fi cazul. Si intr-un final ni s-a parut ideal pentru noi. Uneori modificari foarte mici au efecte mari, asa ca nu strica sa consulti mai multe retete si sa alegi ce e pe placul vostru. Poate fi ceva la condimente sau la modul cum le prajesti…

  6. Mmmm…abia astept sa vina weekendul si sa ma apuc de gatit! Arata foarte bine aripioarele tale si deja mi s-a facut pofta. 🙂

  7. Arata foarte bine aripioarele tale, cel putin estetic arata ca cele de la KFC. Mi-ai facut pofta, trebuie sa dau o fuga la Mall.

  8. Exact asa le fac si eu, sunt extrem de bune si aspectoase! Ai incercat si cu piept de pui, fâșii!? Arata chiar mai bine în farfurie! 😉

  9. Am salivat langa pozele tale. Eu le faceam fara sa fierb aripioarele inainte si erau putin cam tari, acum o sa-mi schimb reteta dupa a ta.

  10. Eu fac din piept de pui.Tai,pieptul de pui,fasii cat degetul(noi chiar asa le-am numit:”degețele”)si le prepar dupa o reteta proprie,dar f asemanatoare cu a ta. M-am gandit cam ce trebuie sa aiba in compozitie si am incercat. Culmea,mi-a si iesit! Oricum,cele facute in casa,sunt mult mai sanatoase.??
    Spor la gatit!??

  11. O singura data am facut snitele cu fulgi de porumb si au iesit crocante si usor dulcele. Un dust extraordinar de bun. La aripioare nu m-am gandit si nu stiam tehnica asta de fierbere si scoaterea pielitei. Voi incerca cu siguranta

  12. Am făcut în seara aceasta dar nu cu aripioare ci cu fâșii de piept. Ei, am uitat să pun pesmet așa că s-au mai dezlipit câteva bucățele de fulgi. Am folosit fulgi de porumb cu miere și arahide și tot a ieșit ceva delicios. Am prăjit în ulei de floarea soarelui extravirgin, fabricat în Pecica, și mirosea în casă ca pe vremea copilăriei 🙂
    Mulțumesc pentru kilocalorii – mă scutești de o treabă în plus.

Dă-i un răspuns lui Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.