Ardei umpluti cu carne tocata – reteta de baza pentru zile aglomerate
Ardei umpluti cu carne tocata, delicios fel traditional, o reteta de-a dreptul clasica, simpla si gustoasa, ardei grasi/ gogosari curatati de cotor si umpluti de carne tocata.
Cine n-a auzit pana acum de ardei umpluti? Cred ca toata lumea a auzit si a gustat macar o data acest delicios fel traditional. Este o reteta de-a dreptul clasica si, ca orice reteta de acest fel, are un catralion de variante. Desi am mai incercat in stanga si in dreapta, in final tot pentru reteta de acasa, de la mama, m-am hotarat. E simpla si gustoasa. Si salvatoare iarna daca ai prevederea ca din vara sa-ti pui rezerve la congelator pentru anotimpul friguros.
In privinta cantitatilor, cantitatea de carne de mai jos imi ajunge cam pentru 8 – 9 ardei, depinde si de marimea legumelor, eu ii cam aleg sa fie de marime medie. O alternativa la ardei ar fi gogosarii, eu i-am folosit si mancarea iese super-gustoasa. Chiar va recomand ca, macar o data, sa inlocuiti ardeiul cu gogosari. Folosind acesti ardei umpluti cu carne tocata la baza, eu prepar si delicioasa ciorba, o reteta delicioasa si foarte iubita in familia noastra.
O reteta mai aparte, verisoara exotica a acestei retete dar si a clasicelor sarmale, sunt florile de bostan umplute cu carne tocata.
Pentru o reteta mai altfel, ardei cu varza in varianta muratura, vedeti aici.
Ardei umpluti cu carne tocata, reteta de baza – reteta completa, printabila
Aveti reteta mai jos in varianta printabila – doar apasati pe butonul tiparesti si veti avea reteta intr-un format usor de tiparit. Dar pana una alta, v-ati abonat la canalul meu Youtube Casuta Laurei? Nu? Da click aici si intr-o secunda se rezolva. Bun, acum ca suntem prieteni si acolo, vom gati impreuna retetele. Nu uita, public cate o noua reteta VIDEO in fiecare saptamana.
Ardei umpluti cu carne tocata
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 kg. carne tocata
- 8 – 9 ardei
- 2 ceapa de marime medie – curatate, spalate, maruntite
- 2 linguri orez alb
- 1 lingura cimbru (de obicei uscat dar nici o problema daca e proaspat) maruntit
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
- Cu un cutitas, taiem complet in jurul coditei ardeiului, dupa care scoatem cotorul si curatam in jos pe nervuri ca sa inlaturam toate semintele (acolo sunt zonele in care ardeiul poate fi mai iute).
- Spalam si lasam sa se scurga cu taieturile tocmai facute in jos.
- Intr-un bol, amestecam carnea tocata cu ceapa, adaugam cimbrul si orezul, amestecam in continuare pentru omogenizarea ingredientelor, potrivim la gust cu sare si piper.
- Umplem fiecare ardei cu aceasta umplutura (ca fie cat mai indesata), avand grija sa lasam un mic spatiu chiar inainte de buza ardeiului, ca sa aiba loc umplutura sa se ‘infoaie” la fiert.
Notite bine de stiut
De fiecare data cand fac vara ardei, o mare parte din ei ii gatesc (cele doua retete de baza le voi publica cat de curand) dar totdeauna unul – doi ardei astfel umpluti sunt varati intr-o punga de plastic cu directia congelator (si va asigur, gatesc foarte des ardei umpluti vara). Pana toamna, cand ardeii se cam raresc in piata, eu deja am in congelator niste portii care vor pica foarte bine in zile aglomerate (si nu numai) cand nu ai timp de gatit dar vrei sa-ti rasfeti familia cu o mancare gustoasa.
Am vazut ca exista si varianta de a congela doar ardeii (se pare ca se curata ca in reteta mea dupa care se oparesc doua trei minute in apa – cum altfel decat – clocotita, se usuca si dupa ce se indeasa unul in altul – pentru optimizarea spatiului – se pun intr-o punga de plastic si se baga tot la congelator). Eu sincer nu vad de ce sa nu-i congelez cu umplutura de carne cu tot, as lua in calcul varianta de a congela doar ardei in varianta in care ma gandesc sa fac si o varianta de post cu umplutura vegetariana. Oricum, in varianta in care congelam ardeii fara umplutura,cand ii scoatem de la congelator, ii desprindem unul de celalalt si ii umplem cat sunt inca inghetati si pastreaza forma initiala.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Merita sa faceti loc in congelator pentru ardei umpluti cu carne tocata. Sunt minunati!
neaparat in compozitie sa pui patrunjel tocat marunt,cu codite cu tot
Buna precizare!