Ardei umpluti cu carne tocata – reteta de baza pentru zile aglomerate

Ardei umplut

Ardei umpluti cu carne tocata, delicios fel traditional, o reteta de-a dreptul clasica, simpla si gustoasa, ardei grasi/ gogosari curatati de cotor si umpluti de carne tocata. 

ardei umpluti cu carne tocata

Cine n-a auzit pana acum de ardei umpluti cu carne tocata? Cred ca toata lumea a auzit si a gustat macar o data acest delicios fel traditional. Este o reteta de-a dreptul clasica si, ca orice reteta de acest fel, are un catralion de variante. Desi am mai incercat in stanga si in dreapta, in final tot pentru reteta de acasa, de la mama, m-am hotarat. E simpla si gustoasa. Si salvatoare iarna daca ai prevederea ca din vara sa-ti pui rezerve la congelator pentru anotimpul friguros.

In privinta cantitatilor,  cantitatea de carne de mai jos imi ajunge cam pentru 8 – 9 ardei, depinde si de marimea legumelor, eu ii cam aleg sa fie de marime medie. O alternativa la ardei ar fi gogosarii, eu i-am folosit si mancarea iese super-gustoasa. Chiar va recomand ca, macar o data, sa inlocuiti ardeiul cu gogosari. Folosind acesti ardei umpluti cu carne tocata la baza, eu prepar si delicioasa ciorba de ardei umpluti, o reteta delicioasa si foarte iubita (prin Ardeal cel putin).

Ardei umpluti – reteta completa, printabila

Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!
Ardei umplut
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Ardei umpluti cu carne tocata

O reteta  clasica si delicioasa

Tip de reteta fel principal
Bucatarie usoara
Timp de preparare 20 minutes
portii 4 portii
Calorii 105 kcal
Autor Laura

Ingrediente

  • 1 kg. carne tocata
  • 8 - 9 ardei
  • 2 cepe de marime medie - curatate, spalate, maruntite
  • 2 linguri orez alb
  • 1 lingura cimbru (de obicei uscat dar nici o problema daca e proaspat) maruntit
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Nutrition Facts
Ardei umpluti cu carne tocata
Amount Per Serving (100 g)
Calories 105 Calories from Fat 31
% Daily Value*
Total Fat 3.4g 5%
Total Carbohydrates 10.9g 4%
Dietary Fiber 0.9g 4%
Protein 8.1g 16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Cu un cutitas, taiem complet in jurul coditei ardeiului, dupa care scoatem cotorul si curatam in jos pe nervuri ca sa inlaturam toate semintele (acolo sunt zonele in care ardeiul poate fi mai iute). Spala si lasam sa se scurga cu taieturile tocmai facute in jos.

Intr-un bol, amestecam carnea tocata cu ceapa, adaugam cimbrul si orezul, amestecam in continuare pentru omogenizarea ingredientelor, potrivim la gust cu sare si piper. Umplem fiecare ardei cu aceasta umplutura (ca fie cat mai indesata), avand grija sa lasam un mic spatiu chiar inainte de buza ardeiului, ca sa aiba loc umplutura sa se ‘infoaie” la fiert.

Ardei umpluti

Congelare si pastrare:
De fiecare data cand fac vara ardei, o mare parte din ei ii gatesc (cele doua retete de baza le voi publica cat de curand) dar totdeauna unul – doi ardei astfel umpluti sunt varati intr-o punga de plastic cu directia congelator (si va asigur, gatesc foarte des ardei umpluti vara). Pana toamna, cand ardeii se cam raresc in piata, eu deja am in congelator niste portii care vor pica foarte bine in zile aglomerate (si nu numai) cand nu ai timp de gatit dar vrei sa-ti rasfeti familia cu o mancare gustoasa.
Am vazut ca exista si varianta de a congela doar ardeii (se pare ca se curata ca in reteta mea dupa care se oparesc doua trei minute in apa – cum altfel decat – clocotita, se usuca si dupa ce se indeasa unul in altul – pentru optimizarea spatiului – se pun intr-o punga de plastic si se baga tot la congelator). Eu sincer nu vad de ce sa nu-i congelez cu umplutura de carne cu tot, as lua in calcul varianta de a congela doar ardei in varianta in care ma gandesc sa fac si o varianta de post cu umplutura vegetariana. Oricum, in varianta in care congelam ardeii fara umplutura,cand ii scoatem de la congelator, ii desprindem unul de celalalt si ii umplem cat sunt inca inghetati si pastreaza forma initiala.
Merita sa faceti loc in congelator pentru ardei umpluti cu carne tocata. Sunt minunati!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 4

Lasă un răspuns

*