Aluat fraged

Am o reteta de prajitura la care ramnesc de mult privindu-i poza, m-am hotarat   s-o pregatesc in cele din urma dar pentru asta, intai si intai trebuie sa  fac un aluat fraged. Am ales o reteta din cartea Sandei Marin, este foarte simpla si nepretentioasa.

Aluat fraged – reteta completa, printabila

Tipareste reteta

Aluat fraged

Autor: Laura

Reteta simpla, explicata pas cu pas a aluatului fraged

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • sare putina

Mod de preparare

  1. Cernem faina pe suprafata de lucru (eu prefer sa fac aluaturi intr-un lighenas, astfel toate ingredientele se omogenizeaza mai lesne si nu se pierd).
  2.  Adaugam amoniul (jumatate de plic), facem in mijlocul fainii o gaura in care punem oul, untul (pe care, bineinteles, l-am lasat in prealabil sa se inmoaie la temperatura camerei) zaharul si sarea.
  3.    Framantam bine cu mana pana toate ingredientele se omogenizeaza bine, aluatul se aduna ca o minge (eu l-am invelit intr-o folie de plastic) si se lasa cateva ore la rece (eu l-am pus in frigider).

Notite

pentru o fragezime garantata a aluaturilor, soacra mi-a mai dat doua tips-uri: adaugarea de amoniu ( un plic la 500 gr. faina) sau 1 – 2 lingurite smantana grasa.

Este un aluat bun de folosit la tarte, biscuiti, placinte, torturi.

3 Comments

  1. Gingasia 2010-02-11 Reply
  2. Mariana 2010-02-11 Reply

Leave a Reply

2 Shares
Share1
Pin1
+1
WhatsApp