Aluat fraged

2 Shares

Am o reteta de prajitura la care ramnesc de mult privindu-i poza, m-am hotarat   s-o pregatesc in cele din urma dar pentru asta, intai si intai trebuie sa  fac un aluat fraged. Am ales o reteta din cartea Sandei Marin, este foarte simpla si nepretentioasa.

Aluat fraged – reteta completa, printabila

0 from 0 votes
Tipareste reteta

Aluat fraged

Reteta simpla, explicata pas cu pas a aluatului fraged

Autor Laura

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • sare putina

Mod de preparare

  1. Cernem faina pe suprafata de lucru (eu prefer sa fac aluaturi intr-un lighenas, astfel toate ingredientele se omogenizeaza mai lesne si nu se pierd).
  2.  Adaugam amoniul (jumatate de plic), facem in mijlocul fainii o gaura in care punem oul, untul (pe care, bineinteles, l-am lasat in prealabil sa se inmoaie la temperatura camerei) zaharul si sarea.
  3.    Framantam bine cu mana pana toate ingredientele se omogenizeaza bine, aluatul se aduna ca o minge (eu l-am invelit intr-o folie de plastic) si se lasa cateva ore la rece (eu l-am pus in frigider).

Notite

pentru o fragezime garantata a aluaturilor, soacra mi-a mai dat doua tips-uri: adaugarea de amoniu ( un plic la 500 gr. faina) sau 1 – 2 lingurite smantana grasa.

Este un aluat bun de folosit la tarte, biscuiti, placinte, torturi.

2 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 3

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.