Alimente terapeutice: ouale de prepelita

_DSC2211_DSC2220
Pe cat sunt de micute, pe atat sunt de harnicute. Ouale de prepelita sunt o adevarata bomba de comori: multe, multe vitamine (A, B1, B2, B12, D3, E),minerale (calciu, fier, zinc, potasiu, sulf, fosfor), un aport proteic de 23% (fata de 17% al oualelor de gaina) si un colesterol de doar 1,4%.

Consumul de oua de prepelita sub forma de cura are foarte multe efecte benefice pentru organismul nostru:
– este un alimet anti-alergic, actionand benefic in reducerea anticorpilor ce duc la reactii alergice.
– revitalizeaza organismul, fiind foarte recomandata o cura la sfarsitul iernii pentru a preveni astenia de primavara. Are un efect benefic in tratarea anemiilor, diabetului, migrenelor.
– regleaza sistemul nervos si imbunatateste memoria.
– imbunatatesc digestia, regleaza aciditatea gastrica, ameliorand cu succes ulcerul gastric si duodenal.
– amelioreaza bolile de ficat si de rinichi;
– efecte favorabile in functionarea inimii, trateaza hipertensiunea arteriala si ateroscleroza.
– stimuleaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Pentru  a tine o cura de oua de prepelita, trebuie sa stim cateva reguli generale:
– se consuma crude, dimineata, pe stomacul gol. Daca dintr-un motiv sau altul aceasta forma de a-l cosuma nu e agreata, putem prepara o bautura, amestecand oul cu suc de lamaie sau suc de fructe si miere de albine.
– de obicei se consuma doar galbenusul. Albusul se reomanda a se consuma doar cand facem cura pentru a ne trata de ulcer.
– Daca dorim sa ne tratam de boli digestive, vom lua micul dejun la o jumatate de ora dupa ce am consumat ouale de prepelita. Pentru alte motive, vom astepta doua ore de la consumarea lor pentr a lua un mic dejun cu hrana rece.
– Pe prioada curei, se va renunta la cafea si la alcool, intrucat acestea reduc efectul benefic al tratamentului chiar si la jumatate.

Durata unei cure variaza in functie de varsta:

  • pentru copiii ntre 1 si trei ani, cura dureaza 30 de zile, timp in care se vor consuma zilnic cate doua oua.
  • pentru copiii intre 4 si 7 ani, cura dureaza 20 de zile, timp in care se administreaza cate trei oua pe zi.
  • pentru copiii intre 8 si 10 ani se vor consuma cate trei oua pe zi, timp de 30 de zile.
  • pentru copii si adolescenti intre 11 si 15 ani, cura dureaza 32 de zile, in primele patru zile se vor cosuma cate trei oua pe zi, din a cincea pana in a 31 a zi cate patru oua pe zi, in a 31-a zi se consuma trei oua iar in a 32a zi un ou.
  • pentru tinerii intre 16 – 18 ani dar si pentru adulti, se recomanda cura de 26 zile, in care se vor consuma oua dupa schema de mai sus doar ca in ziua a 25a se vor consuma trei oua iar in ultima zi, a 26a, se vor consum doar doua.
  • doar pentr adulti, se recomanda cura de 50 de zile, in special pentru cei ce sufera de ateroscleroza, TBC,  neuroastenie, boli ale ficatului sau rinichilor.

2 Comments

  1. SilviaPopa 2012-11-08 Reply

Leave a Reply

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp