Lunile trecute, urmaream pe Viasat History, dimineata, un serial interesant, produs de suedezi, care analiza fenomenul vanatorii de vrajitoare in Suedia. Ultimul episod a fost si mai interesant cu atat mai mult cu cat totul era adus din istorie in realitate: Vanatoarea de vrajitoare in sens metaforic nu a disparut in totalitate pentru ca natura umana are o predispozitie in a cauta niste bau-bau blamabili cu motiv dar, din pacate, si fara. Exemplul era o istorioara adevarata in care, luate de valul vigilent al luptei contra pedofililor, niste batranele justitiare au ajuns a face viata un cosmar unui pasnic – si in final, dovedit – educator de gradinita pentru simpul motiv ca era barbat intr-o lume a femeilor. De concluzia aceasta, mi-am amintit auzind aceasta stiri: unul din acuzatorii de coreptie sexuala de minori de acum cativa ani ai lui Michael Jackson s-a sinucis iar fiul acestuia recunoaste ca intreaga acuzatie era o minciuna menita a-l santaja pe star si a imbogati familia. Va mira? Poate n-ar strica sa cugetam mai des la pilda Mantuitorului cand, punand fariseii in fata propriei constiinte, ii invita sa dea cu piatra cand s-or simti fara pacat. Cati din fostii participanti la linsajul mediatic al starului or simti acum palpaind vinovatia – acolo, undeva, intr-un cotlon de suflet. Ca, poate, au nenorocit un nevinovat.
Da, exista pedofili, exista ucigasi, hoti etc. dar n-ar trebui sa uitam ca faptele lor trebuie judecate obiectiv, fara ura si partinire, caci lasandu-ne orbiti de aparente ne-am putea manji de sange nevinovat. Asta apropo de „justitiabili” autohtoni care bantuie halucinant pe ecranele TV cu povesti aiuritoare a la „Acces direct”, „OTV” and so on.


Dirty Diana
Vezi mai multe video din Muzica

Nu sunt fana MJ dar melodia asta mi-a placut, mai ales ca la chitara era Slash iar eu eram fana Guns`n`roses. Nici acum nu consider ca este o melodie rea. Deloc.