Tort Dukan cu crema de branza si lamaie
|

Tort dieteticos cu crema de branza si lamaie

Tort dieteticos cu crema de branza si lamaie, reteta simpla, dietetica in stil Dukan,  savuroasa si aromata, foarte usor de facut 
Tort Dukan cu crema de branza si lamaie
Dieta, dieta dar sa ne mai dedulcim si noi. La dieta Dukan, se poate. Reteta asta minunata am preluat-o de la Ioana, deja o veterana Dukan. Saru` mana de asa bunatate!

La drept vorbind, nu mi-a venit a crede ca din niste ingrediente dietetice iasa o asa bunatate. Blatul de tarate e usor de facut si satios iar crema e fina, aromata si foarte delicioasa.

Un alt desert Dukan, o placinta de data asta gasiti aici.

Tort cu crema de lamaie in stil Dukan – reteta completa, printabila

Tort Dukan cu crema de branza si lamaie

Tort cu crema de lamaie in stil dietetic Dukan

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Delicios tort in stil Dukan cu crema delicata de lamaie
fel de mancare Desert
bucatarie Dukan
portii 10 portii
calorii 303 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

Blat din tarate de ovaz

  • 3 linguri tarate de ovaz
  • 5 albus de ou
  • 3 galbenus de ou
  • 170 gr. branza de vaci degresata
  • 2 lingurite cacao cu continut redus de grasime
  • 3 linguri indulcitor pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 550 gr. branza de vaci degresata
  • 3 bucati albus de ou
  • 5 bucati galbenus de ou
  • 7 linguri indulcitor praf
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 bucata lamaie folosim coaja si zeama
  • 1 fiola esenta de lamaie

Mod de preparare
 

Blat

  • Incingem cuptorul la 180 grade C.
  • Intr-un bol, amestecam toate ingredientele de mai sus cu exceptia albusurilor  si mixam pentru o compozitie omogena. 
    blank
  • Batem si albusurile spuma tare pe care o amestecam cu mixul de tarate cu oua. 
  • Amestecam cu grija sa nu se lase spuma de albusuri.
  • Turnam in forma de copt. Dupa cum v-am spus, eu am folosit o forma de 26 cm, destul de mare fata de cei 20 cm recomandati in reteta originara. Rezultatul a fost o singura foaie de blat, de o inaltime rezonabila.
  • Am copt  blatul 40 de minute, la foc mediu (verificam cu testul scobitorii daca e gata). Lasam sa se raceasca si, in timpul asta, pregatim crema.

Crema

  • Punem gelatina in apa rece – asa cum scrie la instructiuni, pe ambalaj.
  • Intr-un vas, amestecam branza de vaci  in care am razuit coaja de lamaie (partea galbena), esenta de vanilie, indulcitorul si galbenusurile.
  • Cand toate s-au amestecat, adaugam gelatina si amestecam in continuare pana s-a incorporat bine de tot in compozitia de branza.
    blank
  • In alt bol, batem albusurile spuma teapana pe care am amestecat-o apoi cu crema de branza cu gelatina.
    blank
  • Pregatim un vas mai mare cu apa fierbinte (care fierbe in continuare pe foc normal) si punem compozitia de branza cu albusuri peste apa clocotita, la bain marie, amestecand continuu un sfert de ora aproximativ . Vom obtine o crema foarte fina si catifelata. Mmmmm!
    blank
  • Am adaugat si niscaiva esenta de lamaie (puteti pune si zeama de lamaie dar la Dukan aceasta se pune in cantitati foarte limitate cat sa dea gust), am mai amestecat nitel.
  • Intr-o forma detasabila, fixata in jurul blatului, se toarna si crema de branza si se niveleaza usor cu cutitul. 
    blank
  • Se pune la frigider pentru cateva ore pana se intareste gelatina. Cel mai bine e sa o lasati pana a doua zi.

Notite bine de stiut

Una din avantajele prepararii acestui tortulet intr-o forma detasabila, este ca nu mai trebuie o asamblare (nu foarte) complicata, la un moment dat ma gandeam sa mai fac um blat ca sa-l pun deasupra dar m-am luat cu altele si a ramas asa. Ar fi bine si al doilea blat pentru ca dupa o zi – doua, crema tinde sa se usuce daca nu e acoperita.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Oricum, buuuuuuuun rau!

Tort dieteticos cu crema de branza si lamaie

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.