Tocanita de ardei copti
| |

Tocanita de ardei copti

Tocanita de ardei copti este o reteta minunata atat vara cat si iarna – pentru a doua, conditia este doar sa congelam ardei copti si curatati. Si cred ca multi dintre noi fac asta. Ar fi pacat sa n-o facem cand avem abundenta de ardei vara, atat de savurosi si gustosi.

De aici pana la o mancarica savuroasa si foarte usor de gatit, nu mai e decat un pas.

Tocanita de ardei copti

Frumusetea acestei retete sta si in versatilitatea ei. Ii putem adauga carne tocata, cartofi, cascaval sau o putem face de post, adaugandu-i niste soia granule si fulgi de drojdie in loc de cascaval. O putem consuma ca tocanita si o putem savura ca topping pe un crostini cu legume varatice.

Ardeii sunt in top legume preferate pentru mine, ii folosesc in multe retete – ca baza in mancaruri am aceasta pasta de ardei la borcan, reteta mamei,

Tocanita de ardei copti – reteta completa, printabila

blank

Tocanita de ardei copti

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O tocanita varatica, usor de preparat, plina de arome si savoarea legumelor, totul intr-o combinatie delicioasa - foarte versatila,poate fi cu carne sau fara, servita ca fel principal sau ca toping pe o felir de paine prajita la o gustare lejera.
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 15 minutes
timp total 25 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 78 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 kg ardei copti gata curatati atat de coaja cat si de seminte si cotor
  • 2 - 3 ceapa curatate si taiate marunt
  • 2 - 3 rosii
  • 2 catei usturoi zdrobiti – dupa gust
  • 1 lingurita boia de ardei
  • cimbru proaspat
  • frunze de busuioc proaspat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Optional

  • carne tocata
  • branza burduf
  • cascaval

Mod de preparare
 

  • Intr­-o oala calim in putin ulei cu apa ceapa taiata marunt.
  • Cand ceapa se inmoaie, adaugam boia, cimbrul, busuiocul, mai lasam un minut (sa nu uitam sa amestecam sa nu se arda), apoi ardeii si zeama de la ardei, dam focul incet, punem capacul sa bolboroseasca la foc mic…..
  • Cand e aproape gata, saram, piperam si adaugam si rosiile taiate cubulete.
  • Punem iar capacul si lasam sa fiarba vreo 10 minute.
  • Cand e aproape gata, punem si usturoiul zdrobit, mai amestecam de cateva ori sa se omogenizeze gusturile si…….gata, stingem focul.
  • Eu am ras si ceva cascaval deasupra sa se topeasca pentru un plus de savoare si, cum mai aveam trei linguri de musaca de cartofi in frigider, le­-am adaugat si pe acelea, mai ales ca jinduiam dupa nitica carne in tocanita asta.
  • A iesit bestiala. Miammmmm!!!

Notite bine de stiut

Cand vine vorba de ardei copti, imi place sa-­i tai fasiute ca de spaghete, mi se par mai apetisanti asa - mai ales daca-­i manac salata sau, ca acum, in tocanita? i­-am pus intr­-un bol si am pastrat si zeama pe care o lasa ardeii, intentionez sa o folosesc la tocanita, mi se pare savuroasa – cantitatea de ardei: cam 200 – 250 gr. per portie
Carnea ar trebui pusa la inceput, eventual imediat ce s­-a inmuiat ceapa si lasata vreo 10 minute sa fiarba inainte de a adauga ardeii.
Branza si cascavalul e mai bine sa fie puse la sfarsit, vreo 10 minute inainte de a stinge focul, chiar numai ca sa se inmoaie si sa se topeasca branza.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Tocanita de ardei copti

Similar Posts

18 Comments

  1. Cred ca mancarica/tocanita de ardei este ceva obisnuit pe la noi, ca e vara sau iarna. In familia mea, asta se considera mancarica de ardei iar tocanita ar in plus si orez. Si se mai poate conserva si pentru iarna in borcanele. La carnea tocata nu m-as fi gandit pana acuma, dar sigur voi incerca.

  2. Am facut si eu odata mancarea asta, dar coptul ardeilor ia relativ mult timp, si cu toate ca mi-a placut rezultatul, n-as mai lua-o de la capat 🙂

    1. Ce poti face e atunci cand coci ardei, sa faci o cantitate mai mare si sa mai pui la congelator. Atunci vei avea mai multe portii care se pot gati rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.