Tips & trics: despre ciorbite si supe gustoase

Scriind postarea despre ciorbita de vitel, mi-am dat seama ca ar fi foarte nimerita aceasta rubrica, nu de alta dar nu are rost de fiecare data sa repet anumite operatiuni cand pot da, pur si simplu, un link daca cititorul are nevoie de o lamurire. Corect? Asadar daca nu intelegeti ceva din retetele mele, aici s-ar putea sa va lamuriti. Este o rubrica in constructie asa incat s-ar putea sa fie diferita de la vizionare la alta.

Liaison, liezon este un amestec de smantana, faina si galbenusuri de ou care se adauga la sfarsitul fierberii si care leaga savuros toate ingredientele. Se prepara dintr-un ou amestecat bine, bine cu smantana si o lingura de faina dupa care se adauga, putin cate putin, un polonic cu ciorba fierbinte, se omogenizeaza totul , cu grija si se toarna incet in oala cu ciorba, amestecand in continuu.


Veloute este o supa a carei compozitie este legata cu faina la care se poate adauga smantana, galbenus, unt.

Comments (4)

  1. 25 octombrie 2011 - 20:32 Răspunde

    Am si eu un sfat de la mama invatat care si ea la invatat cand era tanara 😉 E vorba de ciorba, chiar la sfarsit inainte de a inchide focul se rade pe razatoarea mica o ceapa medie, se adauga la ciorba, amestecam pentru omogenizare si apoi se stinge focul. Ii da o savoare deosebita, desigur pentru iubitorii de ceapa 🙂

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Yum
Share
Email