Supa de rosii cu busuioc – italian style

Supa de rosii cu busuioc
Supa de rosii cu busuioc, o reteta usoara, nutritiva, rapida, cu arome subtile, mediteraneene
Supa de rosii cu busuioc
Supa asta am vazut-o chiar ieri la emisiunea lui Jamie Oliver, reteta e atat de simpla si se anunta atat de savuroasa incat n-am rezistat tentatiei sa o incerc chiar astazi, mai ales ca am niscaiva rosii prin frigider – sa profitam deci. Aceasta reteta se poate gati si iarna dar cu bulion sau pasta de rosii. Cica reteta e de origine italiana, din bucataria taranilor care, saraci fiind, reuseau astfel sa se hraneasca absolut onorabil – Papa del pomodorro se numeste – mancarica de rosii ar fi o traducere suficient de corecta?. Ce mi s-a parut ciudat, a fost ca Jamie a adaugat in supa bucati de paine (mai veche). “Eu n-am sa fac asta”, am decretat si m-am pus pe gatit.

Supa de rosii cu busuioc – reteta printabila

Ciorba de rosii cu busuioc

Supa de rosii cu busuioc

Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
Print

Ingrediente

  • 6 rosii
  • 2 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

  1. Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins.

  2. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam si trei sferturi din frunzele de busuioc taiate marunt. 

  3. Jamie a luat rosiile si le-a zdrobit intr-un bol, (eu am preferat sa le fac suc in robot) si le-a turnat peste ulei cu usturoi si busuioc.

  4. Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final. 

  5. Am asteptat sa dea in clocot, amestecand din cand in cand.

  6. Am potrivit-o cu sare si piper.

  7.  Am adaugat restul de busuioc tocat marunt. 

  8. Am gustat. Verdict: delicioasa.

 

Supa de rosii cu busuioc – italian styleZdrobim rosiile….
Supa de rosii cu busuioc – italian style
E aproape gata……
Supa de rosii cu busuioc – italian style
Am turnat-o in farfurie si am gustat-o iar. Ei bine, desi am zis ca fara paine, a trebuit sa admit ca se simte nevoia. Stia maestrul bucatar ce stia. Asadar am pus la prajit o felie de paine pe care am maruntit-o, apoi, in supica aburinda.
Mie una mi-a placut la nebunie. Unde mai pui ca maine e post, bunatatea asta va fi numai buna sa-mi delecteze stomacelul la amiaza. O nebunie de vara! Si dureaza doar zece minute sa fie gata.:)))

Comments (3)

  1. 28 august 2010 - 15:23 Răspunde

    Am auzit ca este mult mai delicioasa cu busuioc, eu insa nu am facut niciodata………..excelent arata.Pup!

  2. 28 august 2010 - 17:55 Răspunde

    Sa stii ca ii da o savoare aparte. Merita sa incerci, acum cand gasim toate ingredientele proaspete. Pupam si noi!:)))))))))

  3. 2 septembrie 2012 - 13:04 Răspunde

    busuiocul e ingredientul meu secret când fac supă de roșii: nimeni nu se prinde ce gust e, dar toți mai vor câte o porție :))

Leave a comment

1 Shares
Share
Pin1
+1
Yum
Share
Email