Supa de rosii coapte

Aceasta reteta de supa de rosii coapte este una foarte simpla, eu una le ador gustul, motiv pentru care o supa de rosii coapte nu poate fi decat un deliciu maxim pentru mine – pe cand o gustam ma gandeam ca ar merge perfect si conservata la brocan fiarta in dungi peste iarna pe post de ketchup. Chiar o sa incerc sa pun asa cateva borcane pentru iarna, sa vedem ce iese. Tot ne-a dat anul asta Doamne Doamne muuuuuuuuulte rosii. Pentru care multumim  cu niste papica buuuuna.

Supa de rosii coapte

Rosiile pot fi coapte fie pe gratar, fie la cuptor, asta e partea cea mai lunga a retetei, necesita multa…..rabdare. Apoi ne mai trebuie un blender cu care vom obtine in cateva secunde pretiosul preparat, gata de savurat. Este si destul de versatjla poate fi adaptata propriului gust, adaugand condimentele preferate, experimentand noi si noi savori.

Supa de rosii coapte

Supa de rosii coapte

Tip de reteta: Supe si ciorbe
Bucatarie: de vara
Timp de preparare: 5 minutes
Timp de gatire: 30 minutes
timp total: 35 minutes
portii: 4
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O supa de vara, absolut delicioasa, plina de aroma si culoarea naturii in floare
Print

Ingrediente

  • 10 rosii coapte taiate jumatati sau sferturi
  • 3 - 4 catei usturoi
  • 2 - 3 cepe rosii curatate si taiate jumatate
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 cescuta vin
  • 5– 6 linguri ulei de masline
  • sare piper (dupa gust)

optional

  • supa de pui cateva linguri

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 200 grade C.
  2. In tava cuptorului, am intins o foaie de copt peste care am asezat rosiile, ceapa, usturoiul, le stropim cu 4 – 5 linguri ulei, presaram cimbrul, zaharul, sarea si piperul si stropim totul si cu vin. Bagam la cuptor pentru jumatate de ora pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.
  3. Scoatem tava din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi punem rosiile, ceapa si usturoiul in blender si maruntim totul. Eu am un blender care poate in acelasi timp sa si treaca prin sita. Asadar intai blenduiti, apoi eventual treceti tot si printr-­o sita mai rara, chestie pe care eu n-­am facut­-o caci n-­a mai fost nevoie.
  4. Adaugam sarea, piperul, putin ulei de masline, niste supa de pui daca vreti – doar cu rosiile
  5. pasate, iese o supa destul de vartoasa, totusi eu am pus doar foarte putina supa de pui (chestie de gust).
  6. O putem savura atat calda cat si rece, niste crutoane alaturi sunt binevenite.

Rosiile coapte la cuptor…

DSC4410_thumb-25255B7-25255D

Supa e aproape gata….
DSC4418_thumb-25255B7-25255D
Reteta nu prea merge cu dieta Dukan caci contine ulei. Hmmmm, eu am cam papat, sper sa nu se vada la cantar prea tare.

Comments (5)

  1. 22 august 2012 - 11:42 Răspunde

    O supa minunata intr-adevar.Am vacut si eu o varianta asemanatoare si,pentru ca ne-a placut foarte mult, am copt rosii si le-am pus la congelator.

  2. 22 iulie 2016 - 09:58 Răspunde

    Vai! Trebuie sa incerc si eu retea in varianta asta, cu rosii coapte 🙂
    Eu am pe blog una dar e un gazpacho 😉

  3. 22 iulie 2016 - 10:48 Răspunde

    Nu am incercat pana acum, dar m-ar tenta

Leave a comment

91 Shares
Share89
Pin
+12
Yum
Share
Email