Scones (Chifle) cu ghimbir si lapte batut
| |

Scones cu ghimbir si lapte batut

Scones cu ghimbir si lapte batut, un soi de chifle englezesti dulci, reteta simpla, se face usor si e perfecta la o gustare langa un ceai cald sau un pahar de lapte la micul dejun.

Scones (Chifle) cu ghimbir si lapte batut

De cand am incercat prima oara o reteta de scones, am devenit fana. Prima reteta incercata o gasiti aici.

Scones sunt un fel de mini-chifle dulci. Erau unul din componentele de baza pentru ritualul ceaiului englezesc de la ora 5.

Dar eu zic ca sunt solutia ideala pentru o dimineata de weekend linistita. Momentul perfect in care vrei sa-ti rasfeti familia cu niste bunatati calde, delicioase. Fara sa fii nevoita ca, pentru aceasta, sa stai mult in bucatarie. Scones sunt ideala pentru asta pentru ca fac foarte repede, maxim jumatate de ora, cu copt cu tot.

Traditional, se servesc cu o cremuta fina de lamaie, numita lemon curd, o adevarata bunatate. Aveti link catre reteta si nu doar reteta printabila, ci si reteta video, sa gatim impreuna. Daca nu aveti delicioasa crema de lemon curd la indemana, merge foarte bine si unsa cu niste unt si dulceata la alegere. Alaturi de o cana de ceai aromat sau niste lapte cald.

Mmm, un adevarat rasfat la prima ora a zilei.

Scones cu ghimbir si lapte batut – reteta completa, printabila

Scones cu ghimbir cu lapte batut

Scones cu ghimbir si lapte batut

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Painici – chifle delicioase, perfecte pentru o gustare sau pentru mic dejun. Prin traditie, scones merg mana in mana cu lemon curd, o crema de lamaie pe care mi-am propus sa o incerc cat de curand. In absenta acesteia, merg perfect cu niste smantana ori nitel unt cu dulceata la mic dejun sau, de ce nu, la gustarea de dupa amiaza cand savuram un ceai fiebinte si aromat. Perfect match!
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 20 minutes
fel de mancare aluaturi
bucatarie engleza
portii 4 portii
calorii 705 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 450 gr. faina cernuta
  • 250 ml. lapte batut
  • 100 gr. unt rece, taiat cubulete
  • 1 lingurita ghimbir ras marunt
  • 75 gr. zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 albus de ou putin batut
  • 1 lingura zahar tos

Mod de preparare
 

  • Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
  • Intr-un lighean mare, amestecam faina cernuta cu praful de copt ghimbirul si un varf de sare, adaugam cuburile de unt rece, zaharul pudra si framantam cu mana pana cand ingredientele incep sa se contopeasca, oricum deocamdata maximul ce-l putem obtine este un aluat cu aspect faramicios.
  • Turnam si laptele batut si incepem a framanta pana se omogenizeaza.
  • Presaram faina pe masa si intindem aluatul in asa fel incat sa aiba o grosime de 2 cm si cu un pahar cu gura nu foarte mare, taiem forme in aluat, viitoarele scones.
  • Tapetam tava cu hartie de copt si asezam acolo cerculetele de aluat, ungem cu albusul de ou usor batut, presaram deasupra zahar tos si bagam la cuptor circa 10 minute, timp in care cresc si se rumenesc…miam-miam.
  • Exista tentatia sa le tineti mai mult in cuptor, stiu ca ma facut-o si eu dar prea mult devin prea crocante, in schimb daca stau doar trebuie, abia au o crusta crocanta iar miezul moale…..Un deliciu.
    blank

Notite bine de stiut

Anyway, cel mai bine merg calzi se poate si reci dar calzi sunt o nebunie.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

5 Comments

  1. Suna super reteta asta! Parca imi si imaginez aroma de ghimbir in chifla proaspat coapta…mmm…Sigur o sa incerc si eu intr-un week-end.

  2. Pentru ca e duminica si vreau si eu sa ma rasfat am sa rontai si eu o bunatate din asta facuta de tine.
    Minunata.
    Te tzuc si sa ai o duminica desavarsita !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.