Sandwich picant a la 1925

Sandwich picant a la 1925

Sandwich picant a la 1925

Reteta asta am ochit-o de ceva vreme in cartea doamnei Comsa si am pus-o in aplicare – doar ca nu varianta originara ci una adaptata Dukan. Mi-a placut si in timp ce molfaiam satisfacuta gustativ, ma gandeam ca e o reteta foarte versatila si potrivita atat pentru un mic dejun nesimandicos dar si ca piece de resistence intr-un platou cu aperitive la o masa mai simandicoasa. Cititi si judecati si voi:
“Taiem mai multe felii de franzela, ca un creion de groase, pe care le prajim la foc, apoi le ungem cu urmatoarea compozitie:
Frecam 150 gr. unt, pana se face ca spuma, in care punem 150 gr. limba fiarta, curatita si foarte marunt tocata, un castravete acru tocat marunt, o lingura mustar francez si putin piper pisat; toate bine amestecate. Din aceasta compositie ungem jumatate din feliile de franzela dar numai pe o parte, presarandu-le pe unde le-a uns, cu carne fripta, rece si tocata marunt; fiecare felie unsa o acoperim cu alta felie neunsa, apoi taiate in bucati lungarete, servite seara la supa de vaca, sau la bulion.”
Dupa cum va spuneam, eu am adaptat-o la dieta mea – hehe!!!! – adica am inlocuit untul cu branza de vaci (am folosit branzica de vaci de la Mandra – bunatate!!!!) si,in plus am mai potrivit-o la sfarsit si cu sare, nu doar cu piper. Toate ingredientele le-am taiat de mana cat de fin am putut dar cred ca merge foarte bine si variante de a le mixa in robot, caz in care iese ceva mult mai finut. Eu una nu ma omor dupa castraveti murati si cred ca merg inlocuiti pentru variatie cu ciuperci fierte, scurse si maruntite, gogosari (cruzi sau murati), verdeata maruntita. N-o mai fi ea chiar picanta dar sigur,e buuuuna. Doar ca in aceasta ultima varianta trebuie sa fin la croaziera, nu la atac unde nu avem voie legumele enumerate mai sus. Si bineinteles, in loc de franzele, mi-am facut niste turtite delicioase din tarate de ovaz. Miam, miam.
Sandwich picant a la 1925Sandwich picant a la 1925Sandwich picant a la 1925

Comments (3)

  1. 8 mai 2012 - 07:01 Răspunde

    Suna tare bine salatica ta 🙂
    Sa vad de unde iau limba, ca-s mare fan 🙂 A, si castraveti murati fara zahar 🙁
    Apropo, branza aia Mandra de care zici, de unde o iei? 🙂

  2. 9 mai 2012 - 19:30 Răspunde

    mandra e un sat de pelanga Sibiu. E acolo o ferma, multa lume zice ca lactatele lor sunt cele mai bune. Nu stiu daca in alte zone au ajuns sa vanda sau doar pe langa si in Sibiu.

Leave a comment

1 Shares
Share
Pin1
+1
Yum
Share
Email