Salata calda cu sparanghel si anghinare

Salata calda cu sparanghel si anghinare o aveam de multa vreme pe o lista de ”poate in viitor”, ingredientele sunt…cumva, mai exotice in Romania,asa ca nu eram foarte sigura ca o voi incerca vreodata. Dar era o reteta a lui Gordon Ramsay, cand o gatea el, arata extrem de bine, asa ca mi-a ramas in minte.

Salata calda cu sparanghel si anghinare

Dar iata ca ocazia s-a ivit o data cu provocarea foodville. In cosul primit cadou, aveam o conserva de anghinare si una de sparanghel. Yuppppiiii!!! Sa profitam deci de ocazie. Inainte insa de a ne apuca de gatit, va reamintesc de concursul de pe blogul Ginei la care puteti castiga si voi unul din cele doua cosuri cu produse tot unul si  unul. Iata cum arata cosuletul cu pricina….

Calamari pro

 Termenul este 31 iulie, asa ca nu ratati sa va inscrieti. Sponsorul concursului este Foodville, un locsor virtual unde gasiti tot felul de bunatati gourmet aduse din Spania. Le-am testat si sunt minunate.

Salata calda cu sparanghel si anghinare

Tip de reteta: Salate
Bucatarie: mediteraneana
Timp de preparare: 5 minutes
Timp de gatire: 10 minutes
timp total: 15 minutes
portii: 1
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O salata calda si versatila cu ingrediente naturale si arome subtile. O reteta marca Gordon Ramsay.
Print

Ingrediente

  • 4 anghinare de la borcan
  • 5 - 6 tulpini sparanghel
  • o ceapa mica de preferinta rosie
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita chives
  • o ramurica mare de cimbru
  • anason stelat
  • cateva seminte de coriandru
  • 3 linguri ulei masline
  • sare piper
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Intai pregatim legumele:

  1. Scoatem anghinarele de la borcan, le-am scurs si le-am clatit, dupa care le-am taiat de-a latul in patru.
  2. Am scos sparanghelul din borcan si l-am clatit.
  3. Am curatat si am taiat cat mai subtire ceapa.
  4. Am curatat usturoiul si l-am zdrobit, dupa care l-am facut pasta, amestecand voiniceste cu pistilul in mojar, am adaugat si putina sare si ulei.

Trecem la prepararea salatei:

  1. Am incins trei lingurite de ulei in tigaie antiaderenta si am pus ceapa la calit.
  2. Cand incepe sa se inmoaie, adaugam semintele de coriandru, radem nitel anason instelat, ceapa verde feliata marunt, chives. Mai calim in minut.....
  3. Adaugam anghinarea si calim inca doua minute, amestecan mereu ca sa nu se arda. Daca e nevoie, dam focul mai incet. Cand prind anghinare o usoara nuanta maronie, sunt gata.
  4. Adaugam sparangelul, calim la foc iute inca jumatate de minut si stingem focul.
  5. Asezonam cu sare,piper, suc de lamaie dupa gust.
  6. Adaugam si pasta de usturoi si amestecam cu grija sa nu zdrobim legumele.
  7. Se serveste calda.

Notite

Ca la orice salata care se respecta, adaptarea la prorpiul gust e floare la ureche - putem adauga verdeata de care ne place, putem s-o facem mai picanta sau mai acrisoara, mai aromata sau mai simpla. Reteta de fata e adaptata propriului, indrazniti sa experimentati amprenta proprie.

Si pentru ca mi-a placut gateala, m-am laudat cu ea pe instagram.

Breakfast #breakfast #salad #foodpic

O fotografie postată de CasutaLaurei Laura (@casutalaurei) pe

Comments (1)

  1. 27 iulie 2016 - 14:18 Răspunde

    Anghinarea ramane tot amara dupa calire? Ma ganedsc la combinatia asta de sparanghel cu anginare sa nu para asa o mancare amara. Ma incanta pasta de usturoi la sfrasit. Daca le iau crude cat timp le gatesc?

Leave a comment

6 Shares
Share3
Pin
+13
Yum
Share
Email