Rulada Coustard Dukan

Rulada Coustard Dukan

 Rulada Coustard Dukan este un deliciu, o reteta dulce gatita in stil Dukan, faza croaziera

Rulada Coustard Dukan
 Asta este varianta la care am ramas in final, mai ales pentru ca foloseste in blat iaurt care e mai usor de integrat in spuma de albuse decat crema de branza recomandata in alte retete. Crema am facut-o din vanilie caci cacaua este alimente tolerat in Dukan si cum poti manca maxim doua alimente tolerate pe zi, prefer sa-mi pastrez a doua varianta pentru un eventual alt fel. Bine ca de am chef de crema de cacao, fac crema de cacao, ca doar nu e o reteta batuta in cuie.
Rulada Coustard Dukan

Rulada Coustard Dukan

Tip de reteta: Desert
Bucatarie: Dukan
Timp de preparare: 15 minutes
Timp de gatire: 30 minutes
timp total: 45 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O delicioasa rulada dietetica Dukan cu crema de vanilie

Print

Ingrediente

Blat

  • 6 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri iaurt natural 0% grasimi
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingura lapte praf degresat
  • 2 lingurite indulcitor lichid rezistent la copt
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 400 ml. lapte degresat
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 2 lingurite indulcitor lichid
  • 1 fiola esenta de vanilie (sau alta esenta dupa gust)

Mod de preparare

Blat

  1. Aprindem focul in cuptor pe care il preincalzim la 160 grade C.

  2. Intr-un bol, amestecam toate ingredientele cu exceptia albusurilor si le omogenizam. In alt castronel, mixam albusele cu putina sare pana devin spuma teapana.

  3. Amestecam albusurile cu crema din galbenusuri si iaurt, nu mai mixam si amestecam cu grija cu o lingura de lemn de sus in jos, in asa fel incat sa nu distrugem bulele de aer din spuma.

  4. Tapetam o tava - eu una am folosit tava cuptorului, e perfecta pentru reteta asta, tapetam cu foaie de copt, turnam cu grija blatul din albusuri, nivelam cu lingura de lemn si bagam la cuptor pentru circa o jumatate de ora pana prinde o minunata culoare aurie.

  5. Verificam daca e facut infigand o scobitoare in blat. Daca iese curat, e gata. Daca nu, mai lasam cinci minute la cuptor si incercam iar. Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca nitel dupa care desprindem usor folia de copt de pe blat.

Crema - In timpul cat se coace blatul, facem crema de vanilie.

  1. Amestecam intr-o craticioara indulcitorul, amidonul, esenta si galbenusurile, apoi incepem sa punem cate putin lapte pana omogenizam ingredientele, turnam si restul de lapte amestecand mereu.

  2. Aprindem focul, il dam la flacara mica, punem craticioara pe foc si incepem a amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa amestecul.

  3. Cand e gata, il tragem deoparte si-l lasam sa se raceasca.

  4. Acoperim crema cu o folie de plastic pentru alimente ca sa nu faca deasupra o crusta uscata.

Asamblarea ruladei

  1. Intindem crema cat mai uniform peste blatul racit, incepem a rula mai lejer, cand am rulat-o pana la capat, o infasuram nu strans in folie alimentara din plastic pe care o inchidem la capete si o bagam la frigider, de obicei peste noapte (daca rezistam atat de pofta ).

Notite

A doua zi, inainte de a taia rulada, presaram deasupra ruladei scortisoara pudra (condiment dupa care sunt innebunita si care a dat un plus de gust si de aroma bunatatii). Scortisoara poate fi inlocuita cu indulcitor pudra, cacao, nucsoara sau - de ce nu, poate putina cafea ness dar doar putina, de gust.

E o bunaciune foarte usoara si absolut delicioasa.

 Aceasta reteta am ochit-o prima oara pe site-ul doctorului Dukan (de i-am dat si un share pe facebook), apoi pe my dukan diet si, in final, am salivat si la postarea Laurei Adamache.
Rulada Coustard Dukan

 

Comments (5)

  1. 9 martie 2013 - 21:05 Răspunde

    Buna Laura,

    O sa incepem si noi dieta (adica mama si iubi) si vreau sa te intreb ce indulcitor folosesti (daca se poate firma si de unde l-ai achizitionat) si daca are vreun gust ciudat 🙂

    Te pup!

  2. 11 martie 2013 - 20:01 Răspunde

    Buna, Andreeea, bine ai venit pe aici. Indulcitorul il cumpar in general din supermarket – sunt mai multe firme, sunt si pe la farmacii unde am observat ca sunt mai scumpe. Am testat cam toate indulcitoarele, sunt ok, n-au gust ciudat, cica n-ar fi sanatoase dar asta e partea a doua. Personal prefer variantele indulcitor lichid sau pudra dar sunt ok si cele sub forma de pastila, numai ca se dizolva mai tarziu, pana la urma ajungi sa stii cam cate pastilute sa pui pentru gustul perfect. O alta varianta ar fi Xilytol, e un soi de zahar fara calorii, sanatos dar scump, cam 20 lei pachetul la naturisti, am mai luat din cand in cand si in viitor vreau in mare parte sa gatesc dulcele numai din xilytol sau zahar brun.

  3. 11 martie 2013 - 20:03 Răspunde

    Stevia recomandata de Dukan am incercat-o dar personal nu pot s-o sufar, are un gust oribil, parerea mea. Poate sa tot fie sanatoasa, n=o suport. Dar nu cred ca toata lumea e de acord cu mine, trebuie s-o incerc ca savezi de-ti place sau nu. Am gasit stevie pudra la Carrefour. n plus stevia se poate folosi doar la preparate care nu se fac la foc. Altfel se amaraste.

Leave a comment

24 Shares
Share22
Pin2
+1
Yum
Share
Email