Rosii umplute la cuptor

Rosii umplute la cuptor este o reteta de vara, o alternativa la clasicii ardei umpluti. Este  o reteta savuroasa si, va asigur, foarte gustoasa.

Rosii umplute la cuptor

 

Partea negativa (daca se poate numi asa) este ca se prepara la cuptor iar in zilele caniculare numai de asa ceva nu ne arde dar se poate rezolva si asta – il putem pune la cuptor in racoarea diminetii, pana n-a dat caldura….

Delicatesa turceasca

Rosii umplute la cuptor

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: mediteraneana
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 45 minutes
timp total: 55 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta lejera, de vara

Print

Ingrediente

  • 600 gr. carne tocata
  • 8 rosii mari
  • 3 cepe
  • 4 –5 linguri ulei de masline
  • usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • smantana sau iaurt

Mod de preparare

  1. Pregatim rosiile: le spalam si le taiam la varf intr-un cerculet, in jurul coditei. Prin gaura tocmai obtinuta, scoatem cu o lingura miezul pe care il turnam intr-un bol pentru a-l folosi mai tarziu.

  2. Carnea tocata o amestecam cu usturoiul (dupa gust, eu am pus ceva mai mult ca sa se simta biiiiineeeee), ceapa maruntita, potrivim la gust cu sare si piper, mestecam bine bine pentru omogenizare.

  3. Umplem rosiile cu compozitia de carne, acoperim cu capacele taiate din ele, le asezam intr-o tava sau craticioara si turnam deasupra miezul rosiilor pe care l-am amestecat deja cu sare, piper, ulei si niscaiva cimbru.

  4. Bagam la cuptor si lasam sa se faca si sa se rumeneasca vreo trei sferturi de ora, la foc mic.

Notite

Este o mancarica ce se serveste calda, scaldata in sosul din tava la care adaugam pentru un plus de gust  smantana sau iaurt.

Yummmmmmiiiiiii!!!!

Comments (4)

  1. Doina Diaconu
    30 iunie 2016 - 09:19 Răspunde

    Poza de prezentare nu cumva e cu ardei umpluti in loc de rosii umplute????

Leave a comment

105 Shares
Share92
Pin11
+12
Yum
Share
Email