5 retete cu carne de miel – o colectie pe alese

Retete cu carne de miel, simple sau elaborate, cu arome diverse dupa gustul si dorinta fiecaruia

retete cu carne de miel

Se apropie sarbatoarea Pastilor in care carnea de miel este des gatita si asociata sarbatorii. De ce mancam carne de miel de Pasti? Am incercat sa explic asta aici acum ceva vreme si aici, e drept nu toata lumea il poate suporta dar pentru ce carora le place, e o delicatesa cu atat mai mult cu cat nu mancam prea des.

Pentru ca se apropie sarbatorile, m-am gandit ca n-ar strica sa adun laolalta cateva retete cu carne de miel, testate si apreciate de mine, retete diverse, unele traditionale, altele mai exotice, toate gustoase.

Ciorba de miel are o amprenta vintage caci am gatit-o urmand indicatiile din cartea de gatit a bunicii de la 1925.

Ciorba de miel

Friptura de miel impanat la cuptor este una din retetele mele preferate cand vine vorba de miel. Se foloseste pulpa si o aromatizam (cat mai) simplu dupa care o gatim la cuptor. O minunatie.

Friptura de miel impanat la cuptor

Tocanita de miel este o reteta de familie, reteta apartine soacrei si este delicioasa si plina de arome. Recomand.

Tocanita de miel

Miel Kleftiko este miel preparat dupa o reteta greceasca, in stil mediteranean. In esenta se gateste impachetat ermetic pentru ca toata savoarea si gustul sa patrunda si sa ramana in carne.

MIel Kleftiko

Curry de miel este o reteta aromata, de inspiratie indiana. Are un gust bun, deosebit, exotic (ca si ingredientele cuprinse).

Curry de miel

Nu puteam sa inchei postarea despre miel fara sa pomenesc o mancare traditionala de Paste, drobul de miel, aici e reteta din cartea bunicii de la 1925.

Drob de miel

Comments (0)

Leave a comment

15 Shares
Share11
Pin1
+13
Yum
Share
Email