Pui piri piri
|

Pui piri piri

Pui piri piri este o reteta cu radacini portugheze, foarte aromata, nitelus picanta.

In fapt, cuvantul piri piri desemneaza un soi de ardei mai iuti pe care portughezii ii aduceau odinioara din colonii. Reteta se vrea asadar a fi picanta (la noi n-a fost pentru ca am vrut sa manance si copiii si ai mei se feresc cu incapatanare de picant – nu ca mie mi-ar placea prea tare).

Pui piri piri

 

Puiul piri piri este tinut in marinada pana la opt ore, eu am tinut putin – vreo ora dar puiul a iesit foarte aromat si s-a patruns bine de arome. Am….decupat puiul in stil fluture – am mai vorbit despre asta aici – adica am taiat in doua pe coloana vertebrala, l-am intors si l-am aplatizat, dupa care l-am uns cu marinada din belsug.

Pui piri piri

A iesit o bunatate de pui, numai buna de rasfatat familionul flamand.

Pui piri piri – reteta completa, printabila

Pui piri piri

Pui piri piri

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Retete picanta gatita in stil portughez
timp de pregatire 1 hour
timp de gatire 1 hour
timp total 2 hours
fel de mancare fel principal
bucatarie portugheza
portii 4 portii
calorii 150 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 carne de pui intreg
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 caței usturoi
  • 2 ardei iuti eu am pus pasta de ardei nepicanta
  • 1 lingura boia de ardei dulce afumata
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 1 lamaie am folosit jumatate
  • 1 lingura sos Worcester
  • cateva fire de busuioc
  • 1 fir cimbru

Mod de preparare
 

  • Intai facem marinada: tocam ardeiul iute, ceapa, usturoiul, le asezam intr-o cratita, peste ele presaram boia, adaugam ulei, otet, suc de lamaie, sos Worcester.
  • Dam drumul la foc si incalzim totul pentru doua minute.
  • Tocam marunt niste busuioc si cimbru si le adaugam in marinada pe care apoi am pasat-o cu un blender vertical pana s-a transformat intr-o ...crema omogena.
  • Am taiat puiul in stil fluture (se poate si portiona), il ungem cu marinata pe toate partile, folosind o pensula.
  • Saram, piperam si lasam la frigider sa se marineze minim o ora.
  • Puiul il punem in cuptorul preincalzit la 200 grade C si il coacem in tava cu pielea in sus, minim 40 minute, timp in care se unge din cand in cand cu restul de marinata.
  • Se verifica daca e facut, intepand carnea intr-un loc - daca lichidul care iasa e limpede, puiul e gata, daca lichidul e mai tulbure, chiar usor sangeriu, mai trebuie lasat in continuare si reverificat peste 10 minute.
  • Pofta buna!

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

4 Comments

Dă-i un răspuns lui Andreea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.