Pui la grill/cuptor cu otet balsamic
|

Pui marinat cu otet balsamic

Pui marinat cu otet balsamic, reteta culinara rapida. Puiul este dat prin marinada de usturoi, copt la foc si servit cu un sos de otet balsamic si o salata verde fresh
Pui la grill/cuptor cu otet balsamic
Asta este o reteta foarte usor de facut, demna de incercat cand vreti sa schimbati nitel gustul puiului. Nu este obligatoriu sa folositi doar rozmarin, puteti folosi ce verdeata doriti. Astfel este sigur ca aceeasi reteta in principiu poate deveni interesanta si ca noua de la un gatit la altul. Poate fi pregatita atat vara – pe grill sau pe gratarul de aragaz cat si in anotimpul rece – la cuptor, fie intr-o tava de friptura normala, fie in vasul roman (varianta mea preferata).

Pui marinat cu otet balsamic – reteta completa, printabila

Pui la grill/cuptor cu otet balsamic

Pui marinat cu otet balsamic

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Pui marinat, reteta simpla, frageda, savuroasa
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 15 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 pulpe carne de pui
  • 1 lingura rozmarin taiat foarte marunt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 cescuta otet balsamic
  • 1 lingurita zahar brun

Mod de preparare
 

  • Dezosam pulpele de pui si le-am uns cu un amestec de ulei aromat cu rozmarin si cu usturoi pisat.
    blank
  • Punem carnea pe grill (eu am folosit gratarul de aragaz) sau in cuptor, in tava (cum vreti), intorcand-o si ungand-o cu uleiul aromat din cand in cand pana se rumeneste frumos. 
    blank
  • Preparam un sos din otet balsamic pe care l-am incalzit cu nitel zahar brun, cantitate - cam o ceasca de cafea.
  • Acest sos il turnam peste carne si lasam sa se imbibe de arome. Eu una nu m-am omorat dupa sosul respectiv, se poate si fara – parerea mea.:))))) - acum depinde si ce otet balsamic folositi. 
  • Carnea cu sosul se servesc alaturi de o salata verde sau legume inabusite.

Notite bine de stiut

Am mancat carnita (foarte aromata si frageda) cu salata verde, la sotul i-am dat-o alaturi de amestec mexican.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

6 Comments

  1. Prima poza m-a omorat! Arata foarte bine! Bravo!
    Sosul ala parca e prea mult pentru mine, insa modul de preparare al carnii nu poate avea decat un rezultat delicios 🙂

  2. @Micul si Anca: mersi frumos, e aratoasa si gustoasa:)))))
    @Cristina: sa stii ca totusi sosul nu e rau, doar ca eu nu prea folosesc otet din principiu, prefer lamaia, otetul balsamic e oricum altfel decat cel obisnuit, deci e alta treaba. Dar si eu am preferat fara sos, l-am luat si l-am turnat putin peste salata, fara sa-l mai amestec cu carnea.

  3. Pui la grill este o reteta,pui la cuptor este alta reteta.Gusturile sunt total diferite folosind aceleasi ingrediente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.