Pui la grill/cuptor cu otet balsamic

Pui la grill/cuptor cu otet balsamic
Pui la cuptor cu otet balsamic, reteta culinara rapida, puiul este dat prin marinada de usturoi, copt la foc si servit cu un sos de otet balsamic si o salata verde fresh
pui la cuptor cu otet balsamic
Asta este o reteta foarte usor de facut, demna de incercat cand vreti sa schimbati nitel gustul puiului, nu este obligatoriu sa folositi doar rozmarin, puteti folosi ce verdeata doriti, asa este sigur ca aceeasi reteta in principiu poate deveni interesanta si ca noua de la un gatit la altul. Poate fi pregatita atat vara – pe grill sau pe gratarul de aragaz cat si in anotimpul rece – la cuptor, fie intr-o tava de friptura normala, fie in vasul roman (varianta mea preferata).

Pui la cuptor cu otet balsamic – reteta printabila

 

Pui la grill/cuptor cu otet balsamic

Pui la grill/cuptor cu otet balsamic

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: usoara
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 30 minutes
timp total: 40 minutes
portii: 4 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Pui la grill cu otet balsamic, reteta simpla, frageda, savuroasa

Print

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 1 lingura rozmarin taiat foarte marunt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 cescuta otet balsamic
  • 1 lingurita zahar brun

Mod de preparare

  1. Dezosam pulpele de pui si le-am uns cu un amestec de ulei aromat cu rozmarin si cu usturoi pisat.

  2. Punem carnea pe grill (eu am folosit gratarul de aragaz) sau in cuptor, in tava (cum vreti), intorcand-o si ungand-o cu uleiul aromat din cand in cand pana se rumeneste frumos. 

  3. Preparam un sos din otet balsamic pe care l-am incalzit cu nitel zahar brun, cantitate - cam o ceasca de cafea.

  4. Acest sos il turnam peste carne si lasam sa se imbibe de arome. Eu una nu m-am omorat dupa sosul respectiv, se poate si fara – parerea mea.:))))) - acum depinde si ce otet balsamic folositi. 

  5. Carnea cu sosul se servesc alaturi de o salata verde sau legume inabusite.

Am dezosat puiul…..
DSCF6230

Am uns carnea cu un amestec de ulei aromat  cu rozmarin si cu usturoi pisat….
DSCF6231
 Am mancat carnita (foarte aromata si frageda) cu salata verde, la sotul i-am dat-o alaturi de amestec mexican.
Pui la grill/cuptor cu otet balsamic

Comments (5)

  1. 3 iunie 2010 - 11:15 Răspunde

    Ce apetisant arata tot ce-i acolo pe farfurie.
    O zi frumoasa sa ai.

  2. 3 iunie 2010 - 13:47 Răspunde

    ce bine arata si ce yumyyyyy

  3. 4 iunie 2010 - 06:52 Răspunde

    Prima poza m-a omorat! Arata foarte bine! Bravo!
    Sosul ala parca e prea mult pentru mine, insa modul de preparare al carnii nu poate avea decat un rezultat delicios 🙂

  4. 4 iunie 2010 - 10:58 Răspunde

    @Micul si Anca: mersi frumos, e aratoasa si gustoasa:)))))
    @Cristina: sa stii ca totusi sosul nu e rau, doar ca eu nu prea folosesc otet din principiu, prefer lamaia, otetul balsamic e oricum altfel decat cel obisnuit, deci e alta treaba. Dar si eu am preferat fara sos, l-am luat si l-am turnat putin peste salata, fara sa-l mai amestec cu carnea.

  5. 4 iunie 2010 - 16:08 Răspunde

    Excelenta poza!
    Si eu zic ,mai bine fara sosul ala!

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Yum
Share
Email