Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi
|

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi, reteta culinara simpla dar de mare efect, cu ingrediente naturale, un preparat de servit la mese de familie si de rasfatat familionul flamand.

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Absolut savuros acest pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi – o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa.

Cu efort minim, aveti un preparat de mare efect, absolut delicios.

O reteta preluata de la volubilul Jamie Oliver. A iesit un preparat bun, bun, bun. Delicios. Yummi, yummi. Ok, orice pui umplut e yummi. E greu sa dai chix cu genul asta de reteta Si pe cat de aspectuos arata, tot pe asa de usor se pregateste. Surpriza placuta a constituit-o usturoiul copt – extrem de gustos.

Reteta este versatila si poate fi adaptata propriului gust. Nu ezitati sa experimentati, dupa cum am spus, e greu sa nu iasa ceva bun. 

Totusi e bine sa cunoasteti cateva reguli de baza asa ca va fac…

O recomandare importanta…

Ca sa va asigurati de  succes, nu strica sa cititi cateva reguli, sfaturi si mici secrete valabile pentru orice fel de pui umplut cu orice umplutura, asezonare si garnitura doriti. Si, credeti-ma, am adunat aceste sfaturi prin experiente lungi. Sunt o pasionata a acestei mancari si nici nu va va veni sa credeti cate chichite, mici secrete si variatii exista in drumul catre puiul umplut perfect.

banner pentru reteta de pui umplut

Plus alte recomandari…

Cum ma laudam ca sunt o pasionata a puiului umplut, e cazul sa o si dovedesc cu retete, nu?

pui la sticla servit in tava

Pai haideti sa vorbim intai de puiul la sticla – nu e chiar pui umplut dar l-am preparat, respectand multe din regulile din capitolul pui umplut la care v-am trimis anterior.  Da, stiu, ma laud singura dar e tare aspectuos, manca-l-ar mama. Se face si foarte usor, asa ca poate il incercati intr-o zi. Apoi va astept cu recenzii entuziaste (hihihi).

pui umplut cu mere servit in tava

Retete mamei este cea de pui umplut cu mere, o gasiti si in varianta video, asa ca nu vad ce va mai opreste sa o testati intr-un weekend in familie.

pui umplut cu ceapa si lamaie servit in tava

Dupa indicatile lui Gordon Ramsay, am preparat si un savuros pui umplut cu ceapa si lamaie, o alta sugestie gustoasa si simplu de facut pentru pranzuri duminicale in familie.

Pui Ballotine cu umplutura de ciuperci

Stati ca inca nu am terminat. Vreau sa va mai recomand o reteta. Nu e chiar una de pui umplut… ba e de pui umplut dar un pic altfel. O varianta elevata de cunoscator fin, pui dezosat cu umplutura de ciuperci… Vorbesc aici de rafinatul pui Ballotine. Da, recunosc, arata intimidant dar e o reteta perfect abordabila, va dau eu toate indicatiile necesare ca sa va iasa perfect. E genul acela de reteta pe care o faci atunci cand vrei sa iti lasi masca invitatii. Si parol, nu e atat de greu de facut pe cat ati crede.

PUI LA CUPTOR CU 40 DE CATEI DE USTUROI – reteta completa, printabila

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta delicioasa de pui umplut, foarte usor de preparat
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 1 hour 20 minutes
timp total 1 hour 35 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 540 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 pui intreg
  • 2 legaturi verdeata
  • 50 gr. unt inmuiat la temperatura camerei – eu am folosit unsoare; de porc.
  • 40 catei usturoi necuratati de coaja
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri verdeata de sezon am folosit cimbru uscat si cam atat

Mod de preparare
 

  • Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C.
  • Puiul il spalam iar una din legaturile de cimbru o punem inauntrul carcasei. 
  • Ungem puiul cu unsoare pe toata suprafata, interior si exterior, saram, piperam.
  •  Il punem in tava, de jur imprejur adaugam cei 40 de catei de usturoi numarati scrupulos plus a doua legatura de verdeata. 
  • Bagam la cuptorul incins si in timp ce se coace, din cand in cand, deschidem usa si ungem cu zeama din tava.
  • Cand e gata, scoatem puiul si-l lasam nitel sa se aseze aromele si gusturile.

Sosul

  • Zeama de la pui o punem pe foc, adaugam 100 ml apa, vin si dam in fiert.
  • Zdrobim niste usturoi, il adaugam in sos, mai fierbem cinci minute. 
  • Scurgem intr-o sosiera, adaugam ulei de masline, verdeata, potrivim cu sare si piper. 

Servire

  • Taiem puiul si servim cu sosul tocmai preparat si cu cateii de usturoi coptir. Care sunt dementiali asa copti. Super, mi-a placut, i-am mancat si pe paine prajita.

Notite bine de stiut

Pentru diverse sfaturi si trucuri in a prepara pui umplt, vezi si postarea Tips&tricks: pui umplut

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

17 Comments

Dă-i un răspuns lui Claudia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.