Pui cu ciuperci si bere

Pui cu ciuperci si bere

Acest pui cu ciuperci si bere este  mancarica usor de gatit si numai buna acum ca tot e perioada Oktoberfest. Si daca tot nu-mi place sa beau bere, atunci o s-o gatesc. Reteta o am din seria Delicii in bucatarie, este simpla si e gatese rapid.

Pui cu ciuperci si bere

 

Pui cu ciuperci si bere

Pui cu ciuperci si bere

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: usoara
Timp de preparare: 30 minutes
Timp de gatire: 45 minutes
timp total: 1 hour 15 minutes
portii: 4
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O reteta de pui, usor de preparat, fragezita in bere, delicioasa
Print

Ingrediente

  • pui - o pulpa mare sau doua ciocanele per portie pulpe sau piept
  • o jumatate de pahar bere blonda
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi
  • 8 linguri de ulei - de masline de preferinta
  • 4 linguri de faina
  • 300 grame ciuperci
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Mrinam bucatile de carne de pui, ungandu-l cu amestecul preparat din 4 linguri de ulei, sare, piper, usturoiul tocat, ceapa taiata marunt si frunzele de patrunjel maruntite.
  2. Lasam carnea o ora in aceasta marinada, timp in care curatam ciupercile, le desprindem piciorusele, si le taiem felii mai groase.
  3. Incalzim patru linguri de ulei intr-o tigaie, luam puiul si-l tavalim “maiestuos” prin faina, il prajim cinci minute pe toate partile sa prinda nitica rumeneala, dupa care le mutam intr-o tava de friptura ( sau oala sau ce vas credeti voi), mai punem si ciupercile, bericica, nitica sare si bagam la cuptor preincalzit la 180 grade C.
  4. Eu una ca sa se faca mai repede, am pus intai sa fiarba pe foc si cand a inceput sa dea in clocot, am bagat la cuptorul incins. Vedem ca e gata cand din carnita intepata a puiului se scurge doar un lichid incolor, fara urme de sange.
  5. Daca aveti suficienta rabdare si asteptati, puteti avea un pui rumenit fain frumos, eu una n-am avut atata rabdare, l-am scos sa-l devorez de indata ce a inceput a se rumeni usor in cuptor.
Reteta pas cu pas….

_DSC2512_DSC2514
Marinam carnea de pui…..
_DSC2515_DSC2517
Il bagam la cuptor…

Yumiiiiiii!!!!

Comments (3)

  1. 29 septembrie 2011 - 21:18 Răspunde

    Cum pot arata niste copane;)) delicioasee!! si zici ca-i bere ??hmm ma risc acum decat dimineata ;)) le-am mancat gata!;)

  2. 30 septembrie 2011 - 06:37 Răspunde

    ce minunat! si eu gatesc cu bere, face carnea asa frageda!!!

  3. 3 octombrie 2011 - 18:07 Răspunde

    Ma bucur ca mi-ai amintit! Pui cu bere….mmmmmmmmmmmmm!!!
    Arata tare bine!

Leave a comment

33 Shares
Share26
Pin5
+12
Yum
Share
Email