Pui cremos cu tarhon
|

Pui cremos cu tarhon

Mananc destul de des pui dar, pentru ca ma plictisesc usor de o singura varianta, sunt in permanenta cautare de noi combinatii si arome. Aceasta reteta de pui cremos cu tarhon este un amestec de arome favorite de-ale mele – imi place foarte mult tarhonul dar si smantana. Am plecat de la o reteta din Good Food si am adaptat-o propriului gust. A iesit o mancare usurica, tarhonul ii da un gust proaspat si usor acrisor ce contrabalanseaza dulceata smantanii.  O reteta recomandata iubitorilor de tarhon…ca mine.

Pui cremos cu tarhon

Asadar sa gatim….

Pui cremos cu tarhon, reteta completa, printabila

Pui cremos cu tarhon

Pui cremos cu tarhon

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O mancare lejera si satioasa, perfect condimentata
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 35 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie rapida
portii 4 portii
calorii 477 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 bucati pulpe de pui - 2 ciocanele pe portie circa 2 ciocanele pe portie sau patru piepti de pui
  • 1 bucata ceapa curatata, spalata si taiata marunt
  • 3 catei usturoi curatati si maruntiti
  • 300 ml supa concentrata de pui
  • 1 legatura tarhon taiat marunt - eu n-aveam proaspat asa ca am folosit din cel pus otet, se scoate din borcan si se scurge bine, dupa care se marunteste
  • 90 - 100 ml smantana in cutie, La Dorna, din aceea care are scris pe ambalaj ca este pentru gatit
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Pregatim puiul: il transam daca e cazul, il saram, il piperam.
  • Intr-o tigaie non-aderenta,  incingem doua-trei linguri de ulei si punem la sotat carnea, ceapa si usturoiul laolalta.
  • Intoarcem puiul des, amestecam ceapa si usturoiul ca sa nu se arda.
  • Cand carnea de pui s-a  rumenit iar ceapa s-a inmuiat, adaugam supa, tarhonul maruntit, dam focul mic si acoperim sa fiarba vreo 10 minute.
  • Dupa 10 minute, verificam daca carnea e facuta (o intepam cu o furculita, daca lichidul ce iasa din ea e limpede, puiul e facut, daca e tulbure si sangeriu, carnea trebuie sa se mai faca).
  • Daca vedem ca e facuta, dam focul tare si putem lasa sa se mai scada lichidul - nu prea mult totusi.
  • Asezonam cu sare si piper, stingem focul si turnam deasupra smantana.
  • Amestecam in asa fel smantana se se amestece cu lichidul in care a fiert puiul astfel incat sosul se se omogenizeze si...... mancarica e gata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Ca garnitura, mi-am fiert la aburi niste conopida, in plus am adaugat la masa si o salata care a dat o nota de prospetime in plus. Normal ca puteti alege garnituri dupa preferinta: legume sotate, orez (preparat simplu cu sare si eventual nitel sotat in unt), pireu de cartofi. Dupa gust si dorinte. Pofta buna sa avem!

pui colaj

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.