Pufi–cornulete cu umpluturi dupa dorinta

Pufi-cornulete cu umplutura dupa dorinta

Pufi–cornulete cu umpluturi dupa dorintPufi–cornulete cu umpluturi dupa dorinta

Io va spun sincer, am gatit minunatiile astea de cornulete dar n-am gustat deloc. Caci sunt la dieta si ma tin de ea. In schimb pot sa spun ca au avut succes pentru ca s-au papat. Toate. Am avut ceva reclamatii cu privire la umplutura, cica lui iubi nu-I place macul. Asa ca pe viitor am hotarat sa pastram aluatul (care e si foarte usor de facut) si sa schimbam umplutura dupa inspiratiune si cu ce e prin frigider: branza, rahat, marmelada etc etc etc.  Reteta o am dintr-un numar mai vechi din Libertatea pentru femei. Soooooo, sa incepem…..

Aluat:

– 500 gr. faina

– 200 ml lapte

– 200 gr. unt

– 2 galbenusuri

– o lingura smantana

– o lingura rom

– un cub drojdie de bere

Incalzim usor laptele si, intr-o cana,  il dizolvam cu drojdia si o lingurita de zahar.Mai adaugam si o lingura de faina si se lasa intr-un loc cald, la crescut.

Pufi–cornulete cu umpluturi dupa dorinta_DSC2119Pufi–cornulete cu umpluturi dupa dorinta

Cernem faina, adaugam coca de drojdie cu lapte la care mai punem si mixam doua galbenusuri, doua linguri de zahar, o lingura de smantana, untul frecat spuma, un praf de sare si o lingura de rom. Mixam bine bine toate laolalta. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca pana se dubleaza ca volum.

Pufi–cornulete cu umpluturi dupa dorinta

In timpul asta putem pregati umplutura: tura asta am facut reteta originara cu mere si mac: dam doua mere pe razatoare, stropim cu zeama de lamaie si le calim cu doua linguri de zahar intr-o tigaie in care am incins o lingura de unt. Odata calite, se lasa sa se raceasca si se adauga macul si zaharul vanilat.

Pufi–cornulete cu umpluturi dupa dorintaPufi–cornulete cu umpluturi dupa dorintaPufi–cornulete cu umpluturi dupa dorinta

No, de aici e simplu, intindem aluatul dospite deja a doua oara, il mai framantam o tura si intindem o foaie pe care o taiem im patrate cu laturi cam de vreo 10 cm. Punem pe fiecare patrat cate o lingura de umplutura (de care o fi ea, mac, rahat turcesc, dulceata, branza etc.), rulam si punem in tava pe care deja am uns-o cu ulei (eu personal am preferat foaia de copt).

Daca cuptorul e incins, dureaza cam 15 – 20 de minute sa fie gata.

Pudram cu zahar si ….ne ingrasam ……de bucurie.

Pufi–cornulete cu umpluturi dupa dorinta

Comments (6)

  1. 31 ianuarie 2012 - 07:17 Răspunde

    Pentru bunatatile pregatite in bucataria ta, mi-am permis sa-ti ofer un premiu primit pe blogul meu http://silvioaradadi.wordpress.com/
    Felicitari, il meriti pe deplin!

  2. 31 ianuarie 2012 - 08:21 Răspunde

    Foarte pufoase!! Un premiu te asteapta la mine!! Pupicei!

  3. 31 ianuarie 2012 - 16:04 Răspunde

    super delicioase ♥
    te pup draga mea! O seara minunata!

  4. 31 ianuarie 2012 - 17:00 Răspunde

    Frumusele aceste cornulete!

  5. 1 februarie 2012 - 09:11 Răspunde

    mama, suna demential! Am sa le incerc, cu siguranta! Multumesc
    Roxana

  6. 6 februarie 2012 - 07:46 Răspunde

    Frumusele foc! Pufoase …

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Yum
Share
Email