Prajitura cu zmeura si mei
|

Prajitura cu zmeura si mei

 

Prajitura cu zmeura si meiLuna aceasta, la provocarea Dulce Romanie (inaugurata de ceva timp deja de Mihaela), Daiana si Cosmin au venit cu un ingredient de sezon, zmeura, pe care musai sa o combinam cu vanilie si/sau branza de capra; daca se poate cele trei, daca nu macar doua din ingrediente sa se regaseasca in produsul final.
Gandindu-ma la ce reteta as putea prepara, mi-am adus aminte de aceasta prajitura pe care o pregateam pe vremuri cand tineam o dieta anticelulita. Respectiva dieta se baza pe sport si pe cateva alimente anticelulita intre care meiul era la loc de cinste. Cereala respectiva am folosit-o des si in alimentatia bebeilor mei pana la un an, am o reteta aici.
Prajiturica de fata este simpla si nu e dintre acelea simandicoase, de servit la ocazii, este mai degraba o gustarica (mai ales daca e coapta in forma de briose) numai buna de servit la ceai sau pentru a potoli pofta de dulce. Un alt desert sanatos – un chec cu morcovi, gasiti aici.

Avem nevoie de:
– 150 gr. zmeura
– 150 ml lapte
– 40 gr. mei
– un ou
– 1 lingura miere
– o esenta vanilie
– un varf de sare

_DSC4119Prajitura cu zmeura si mei

Intai alegem meiul trecandu-l prin cateva ape, turnam deasupra apa clocotita (ca sa alunge eventualul gust amarui) si-l punem la fiert, la foc mic, cu laptele, vreo jumatate de ora (mai punem apa daca e nevoie).  Cand e gata, meiul a cam absorbit tot lichidul, il punem deoparte sa se raceasca.

_DSC4126

Intr-un bol, punem laolalta galbenusul de ou mierea, esenta de vanilie, meiul racit si le mixam sa se omogenizeze. In alt bol, batem spuma tare cu putina sare albusul pe care il amestecam apoi (cu multa grija sa nu spargem bulele de aer din spuma) cu crema de galbenus cu mei. Iese o compozitie destul de pufoasa pe care o turnam intr-un recipient de copt, de obicei tava de briose e perfecta, daca nu un vas yenna mai mica (tava clasica de prajituri e prea mare). Luam zmeura si o punem deasupra din loc in loc (poate facem, in joaca, si niste desene din zmeurica:). E gata de bagat la cuptorul preincalzit de preferinta. Nu dureaza mult pana e gata (o verificam cu testul scobitorii)._DSC4128

Presaram prajiturica cu zahar pudra si e gata de savurat. Turnam ceaiul?
_DSC4129_DSC4133

Similar Posts

4 Comments

  1. Super tare ideea cu mei! Recunosca ca folosesc adesea gris (fara sa mai adaug faina”), dar la mei chiar nu m-am gandit! voi incerca ! faina dulcegarie! pupici

Dă-i un răspuns lui Poliana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.