Tocanita de pui

Tocanita de pui

Tocanita de pui
Provocarea lunii la Bucatarul curajos – provocare …..provocata de Ama – pentru mancare de mancare (hihihi) vine din partea Simonei care ne-a imbiat cu o fabuloasa tocanita de pui. Cu niste ingrediente beton, n-avea cum sa nu iasa beton. Normal ca eu am folosit printre ultimele provizii de iarna – in loc de ardei am pus pasta de ardei si in loc de rosii cherry rosii conservate la borcan – o bunatate. Nu eram sigura ce garnitura sa fac, dupa ce am facut tocanita si am pozat-o, dintr-o data m-a lovit inspiratia, am repus tocana pe  foc  si am facut niste galuste  de papricas – o nebunie, au mancat feciorii mei in disperare.

 

Tocanita de pui

Tocanita de pui

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: romaneasca
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O fabuloasa si nutritiva  tocanita de pui

Print

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia rosu – eu am folosit pasta de ardei
  • 1 ardei gras galben
  • 200 gr. rosii cherry – am folosit ultimul borcan de rosii puse peste iarna in camara
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Intr-o oala cu putin ulei am prajit-o bucatile de carne pe ambele parti, apoi le-am scos-o si le-am tinut-o la cald.

  2. In uleiul ramas se caleste ceapa si ardeii tocati marunt (sau pasta de ardei dupa caz).

  3. Cand ceapa s-a inmuiat, adaug din nou carnea prajita.

  4. Acoperim cu apa calda si lasam sa fiarba cu capacul pus, la foc mic.

  5. Dupa vreo 20 minute am adaugat rosiile si am lasat sa fiarba in continuare pana cand sosul a mai scazut putin, iar carnea si legumele sunt gatite bine.

  6. Adaugam patrunjel verde tocat si oprim focul.

Tocanita de pui

Punem in farfurii si mancam cu maaaaaare placere. Yum yum!

Comments (1)

Leave a comment

30 Shares
Share30
Pin
+1
Yum
Share
Email