Prajitura Delicia cu nectarine (reteta video si printabila)

Prajitura Delicia

Prajitura Delicia cu nectarine, un desert cu fructe, usor de facut si  cu aspect de zile mari

Prajitura Delicia cu nectarine este o reteta de prajitura cu fructe pe care o am de la mama. Anul trecut, cand am gustat-o prima oara, nici nu ma asteptam sa fie atat de delicioasa, am zis ca musai trebuie sa intre in repertoriul meu de dulcegarii, anul asta am trecut la fapte.Prilejul? Hehe, Petrica sa ne traiasca, astazi e ziua lui de nume.

Prajitura Delicia cu nectarine

Pe cat de aratoasa si domneasca aceasta prajitura, pe atat de simplu de facut.  In esenta, este vorba de un blat in doua straturi de culori, in al doilea strat  se adauga si mac macinat iar peste pandispan avem fructe si o crema usoara de frisca, cu un gust fresh. Ca si conceptie, seamana foarte mult cu prajitura cu cirese , faimoasa Valurile Dunarii, cu pandispan in doua culori si strat de crema de vanilie deasupra.
Oricum, prajitura noastra Delicia  s-a bucurat  de mare succes. Nici nu ma asteptam la altceva. Usoara si gustoasa. Mai jos gasiti reteta atat in format video cat si varianta detaliata, printabila.

Reteta video

Reteta printabila

 

Prajitura Delicia

Prajitura Delicia cu nectarine

Tip de reteta: Dulciuri
Timp de preparare: 20 minutes
Timp de gatire: 30 minutes
timp total: 50 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O prajitura usoara si delicioasa
Print

Ingrediente

Pandispan

  • 1 1/4 kg nectarine
  • 5 oua
  • 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 375 gr. faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 50 gr. mac
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • 1 -2 linguri faina pentru tapetat tava
  • 1 lingura unt pentru tapetat tava

Crema de frisca

  • 200 gr. smantana
  • 20 gr. gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 gr. frisca lichida

Mod de preparare

  1. Curatam nectarinele de coaja si le taiem felii groase.
  2. Batem frisca si o dam la rece.

Prepararea pandispanului

  1. Macinam 40 gr. (adica vreo doua linguri) mac in masina manuala pentru rasnit.
  2. Amestecam spuma untul inmuiat la temperatura camerei cu sarea si 150 gr. zahar.
  3. Adaugam treptat ouale, unul cate unul. 

  4. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. 

  5. Mixam ca sa omogenizam compozitia.

  6. Ungem tava in care vrem sa coacem pandispanul cu putin unt si tapetam cu faina.
  7. Turnam jumatate din compozitie in tava si o nivelam pe toata suprafata tavii.
  8. In restul compozitiei din bol, turnam laptele si macul macinat, amestecam bine dupa care turnam si intindem compozitia cu mac peste cea fara, in asa fel incat sa formeze doua straturi.

  9. Deasupra punem felii de nectarine - cate permit suprafata prajiturii si introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 25 - 30 minute.

Prepararea cremei de frisca

  1. Intre timp, inmuiem gelatina in 100 ml apa rece.
  2. Mixam in blender fructele ramase impreuna cu smantana, zaharul ramas, zaharul vanilat.
  3. Topim gelatina la bain-marie si o adaugam, in fir subtire, in aceasta crema.
  4. Incorporam frisca si dam crema la frigider.

Asamblarea prajiturii

  1. Cand blatul de prajitura s-a racit, intindem crema deasupra, presaram macul ramas si dam din nou la frigider.
  2. Taiem prajitura in bucati a doua zi, cand blatul s-a mai inmuiat.

Notite

Eu am folosit fructe proaspete dar la fel de bine pot fi folosite fructe de la compot, scurse bine inainte de a fi adaugate pe blat. Ca fructele sa nu se scufunde in aluat, un mic truc este sa dati fructele prin faina, scuturandu-le de lexces si abia apoi asezati-le pe compozitia de blat.

DSC4018_thumb-25255B7-25255D

DSC4019_thumb-25255B7-25255D
Doua straturi…
DSC4022_thumb-25255B10-25255D
 Nectarinele…
DSC4024_thumb-25255B8-25255D
 Deliciosssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments (6)

  1. 30 iunie 2012 - 19:09 Răspunde

    Imi place tare mult cum arata ! Pup !

  2. 1 iulie 2012 - 19:22 Răspunde

    Multamim, pupam si noi:)

  3. 10 iulie 2016 - 20:03 Răspunde

    Chiar delicios ! Arata foarte bine !

  4. 22 noiembrie 2016 - 11:09 Răspunde

    O reteta interesanta. O voi incerca si eu. Multumesc

  5. Elena Stan.
    6 ianuarie 2017 - 12:51 Răspunde

    Cred că este foarte bună.

Leave a comment

991 Shares
Share906
Pin79
+15
Yum1
Share
Email