blank
|

Prajitura cu cacao

Prajitura cu cacao , un desert simplu, o reteta de prajitura nu foarte complicata, pufoasa, gustoasa, cu ingrediente simple. In fapt,un pandispan pufos cu cacao, surprinzator de delicios, tinanad cont cat e de usor de facut.

blank

Reteta de prajitura cu cacao de la mama. Nu este ea nici una excesiv de aratoasa, nici simandicoasa. E mai degraba o reteta de zi normala, uluitor de simpla si foarte gustoasa.

Poate servi si ca blat pentru o prajitura cu crema dar e foarte buna si asa, simpla.

Nu rezist niciodata sa astept sa se raceasca inainte de a o servi. Daca mai ramane vreo bucata pentru mai tarziu, e si mai buna racita si cu o crusta de zahar pudra usor uscata.

Prajitura cu cacao

E un rasfat gustos la o cana de ceai, ciocolata calda sau cafea. E perfecta pentru orice gospodina, fie ea incepatoare sau mai avansata.

Si daca tot vorbim de o reteta usoara, necomplicata si gustoasa, nu strica sa dati o raita si pe la alte retete din aceeasi categorie, poate va mai face una cu ochiul.  O reteta simpla cum ar fi prajitura cu morcov sau reteta de brownies aromat in care am picat si nitica visinata.

Prajitura cu cacao – reteta completa, printabila

Prajitura de cacao

Prajitura cu cacao

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Prajitura cu cacao, o reteta foarte simpla de pandispan tavalit in zahar pudra - o reteta delicioasa si nepretentioasa
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 40 minutes
timp total 1 hour
fel de mancare Desert, Prajitura de casa
bucatarie usoara
portii 12 bucati
calorii 293 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 6 ou
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 - 3 linguri cacao eu am pus doar o lingura caci vroiam sa-I dau si lui Andrei pe care nu -am obisnuit pana acum cu cacao
  • zahar pudra

Mod de preparare
 

  • Aprindem cuptorul sa se preincalzeasca la 180 grade C.
  • Cantarim cantitatea necesara de zahar.
  • Jumatate din cantitatea de zahar (adica 150 gr.) o adaugam incet, lingura cu lingura, intr-un bol peste untul taiat cuburi in timp ce le mixam constiincios.
    blank
  • Cand am integrat toata cantitatea da zahar dorita, mai luam un bol (curat si uscat) si incepem sa separam, unul cate unul, ouale. In bol, pastram albusurile in timp ce galbenusurile le adaugam in compozitia cu unt – dar treptat, galbenus cu galbenus - nu adaugam un galbenus nou pana ce anteriorul nu a fost integrat.
    blank
  • Se bat albusurile spuma teapana cu restul de 150 gr. de zahar.
    blank
  • Cantarim cantitatea necesara de faina in care amestecam praful de copt si cacao dupa care cernem totul prin sita.
    blank
  • O adaugam in crema de unt, amestecand sa se omogenizeze.
  • Tusa finala: amestecam crema de unt cu albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura de lemn in cerc de jos in sus pana cand cele doua compozitii se omogenizeaza - cu grija sa nu se lase spuma de albusuri.
  • Tapetam o tava cu unt si faina, turnam crema de pandispan si o nivelam usor. O bagam la cuptor, la foc mediu, 30 de minute cica, mie mi-a trebuit mai mult s-o vad gata, poate era focul mai incet, oricum esential este sa nu deschideti usa cuptorului in primele douazeci de minute ca sa nu se lase coca.
  • Verificam daca e facuta folosind o scobitoare pe care o infigem in prajitura. Daca betisorul este curat, prajitura e gata, daca observam o urma de aluat o mai lasam 10 minute dupa care o verificam iar.
  • Cand e gata, o scoatem din cuptor, o lasam doar putin sa se racoreasca, dupa care o taiem cuburi cat e calda si scoatem una cate una bucatile pe care le tavalim intr-o “baie” de zahar pudra. Musai sa facem asta cat e calda ca sa adere bine zaharul de coca.
  • Le aranjam pe platou, daca avem rabdare asteptam sa se raceasca et voila – o bunatate de bunatate.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Prajitura de cacao

Cum folosim caseta de retete de mai sus

Similar Posts

11 Comments

  1. Mi-am luat un DSRL de data asta, entry level, Nikon D5000 si un obiectiv Nikkor 18 – 105 mm. Eu una sunt incantata dar acum fac comparatia cu vechiul meu bridge. Ce stii, daca peste un an nu vreau si mai mult. Dar cu asta stau linistita vreo trei ani ca atata am garantie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.