Prajitura de cacao

Prajitura de cacao

Prajitura de cacao , un desert simplu, o reteta de prajitura nu foarte complicata, pufoasa, gustoasa, cu ingrediente simple

Prajitura de cacao

Reteta de prajitura de cacao de la mama este una nici excesiv de aratoasa, nici simandicoasa, o reteta de zi normala, uluitor de simpla si foarte gustoasa. Poate servi si ca blat pentru o prajitura cu crema dar e foarte buna si asa, simpla. Nu rezist niciodata sa astept sa se raceasca inainte de a o servi, dar daca mai ramane vreo bucata pentru mai tarziu, e si mai buna racita si cu o crusta de zahar pudra usor uscata.

Prajitura de cacao

Prajitura de cacao

Tip de reteta: Desert
Bucatarie: usoara
Timp de preparare: 20 minutes
Timp de gatire: 40 minutes
timp total: 1 hour
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
Prajitura cu cacao, o reteta foarte simpla de pandispan tavalit in zahar pudra - o reteta delicioasa si nepretentioasa
Print

Ingrediente

  • 6 oua
  • un pachet unt
  • 300 gr . zahar
  • 150 gr . faina
  • 1 praf copt
  • 2 l – 3 linguri cacao eu am pus doar o lingura caci vroiam sa-I dau si lui Andrei pe care nu -am obisnuit pana acum cu cacao
  • zahar pudra

Mod de preparare

  1. Aprindem cuptorul sa se preincalzeasca la 180 grade C.
  2. Cantarim cantitatea necesara de zahar.
  3. Jumatate din cantitatea de zahar (adica 150 gr.) o adaugam incet, lingura cu lingura, intr-un bol peste untul taiat cuburi in timp ce le mixam constiincios.
  4. Cand am integrat toata cantitatea da zahar dorita, mai luam un bol (curat si uscat) si incepem sa separam, unul cate unul, ouale. In bol, pastram albusurile in timp ce galbenusurile le adaugam in compozitia cu unt – dar treptat, galbenus cu galbenus - nu adaugam un galbenus nou pana ce anteriorul nu a fost integrat.
  5. Se bat albusurile spuma teapana cu restul de 150 gr. de zahar.
  6. Cantarim cantitatea necesara de faina in care amestecam praful de copt si cacao dupa care cernem totul prin sita.
  7. O adaugam in crema de unt, amestecand sa se omogenizeze.
  8. Tusa finala: amestecam crema de unt cu albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura de lemn in cerc de jos in sus pana cand cele doua compozitii se omogenizeaza - cu grija sa nu se lase spuma de albusuri.
  9. Tapetam o tava cu unt si faina, turnam crema de pandispan si o nivelam usor. O bagam la cuptor, la foc mediu, 30 de minute cica, mie mi-a trebuit mai mult s-o vad gata, poate era focul mai incet, oricum esential este sa nu deschideti usa cuptorului in primele douazeci de minute ca sa nu se lase coca.
  10. Verificam daca e facuta folosind o scobitoare pe care o infigem in prajitura. Daca betisorul este curat, prajitura e gata, daca observam o urma de aluat o mai lasam 10 minute dupa care o verificam iar.
  11. Cand e gata, o scoatem din cuptor, o lasam doar putin sa se racoreasca, dupa care o taiem cuburi cat e calda si scoatem una cate una bucatile pe care le tavalim intr-o “baie” de zahar pudra. Musai sa facem asta cat e calda ca sa adere bine zaharul de coca.
  12. Le aranjam pe platou, daca avem rabdare asteptam sa se raceasca et voila – o bunatate de bunatate.

Reteta pas cu pas….

diverse 017

Adaugam galbenusurile de ou….

diverse 019

Se bat albusurile spuma teapana cu  zaharul…
diverse 023

Adaugam faina…

diverse 025

Tusa finala: amestecam crema de margarina cu albusurile batute spuma. Cu grija sa nu distrugem bulele de aer!!!, mestecam cu o lingura de lemn in cerc de jos in sus pana cand cele doua compozitii se omogenizeaza.

diverse 026

O idee foarte buna (si, mai ales, aspectuoasa) poate fi sa coaceti acest pandispan impartit in forme de briose (umplute pe jumatate). Data viitoare asa vreau sa le fac.

Prajitura cu cacao

Comments (9)

  1. 12 ianuarie 2011 - 10:22 Răspunde

    Yummy…Numai buna cu o cafeluta cu lapte:)

  2. 12 ianuarie 2011 - 12:33 Răspunde

    Foarte aspectuoasa!Iar servirea ireprosabila.Pupici.

  3. 12 ianuarie 2011 - 18:14 Răspunde

    Laura, prajitura ca prajitura, sigur o fi buna, dar fotografiile sunt foarte, foarte reusite!

  4. 13 ianuarie 2011 - 07:30 Răspunde

    Adriana, mi-am schimbat aparatul cu unul mult mai bun. Se vede chiar daca nu stiu sa-l folosesc ca lumea. Inca.

  5. 13 ianuarie 2011 - 07:31 Răspunde

    Violette, Beatrice: Yummmmmmiiii

  6. 13 ianuarie 2011 - 11:31 Răspunde

    Laura, si ce aparat ai acum? Iti place? Ca ma intereseaza 🙂

  7. 14 ianuarie 2011 - 06:37 Răspunde

    Mi-am luat un DSRL de data asta, entry level, Nikon D5000 si un obiectiv Nikkor 18 – 105 mm. Eu una sunt incantata dar acum fac comparatia cu vechiul meu bridge. Ce stii, daca peste un an nu vreau si mai mult. Dar cu asta stau linistita vreo trei ani ca atata am garantie.

  8. 14 ianuarie 2011 - 08:58 Răspunde

    ce gustos pare..ciocolata cu maimulta ciocolata combinatia mea preferata

  9. 16 ianuarie 2011 - 14:12 Răspunde

    Cat e de apetisanta!! Yummy!

Leave a comment

58 Shares
Share40
Pin12
+16
Yum
Share
Email