Prajitură Cocomac

Prajitura Cocomac

Aceasta reteta am primit-o pe mail de la sora mea, mi s-a parut ca suna bine, nu e  foarte complicata, asa ca am trecut-o pe lista de meniu de Craciun. Prajitura Cocomac este gustoasa si aspectuoasa, sigur ramane in lista mea permanenta de deliciuri.

Prajitura Cocomac

Mai mult ca sigur ca numele i se trage de la blatul de baza care are, printre ingredientele de baza, nuca de cocos si macul, de unde alaturarea de ….cocomac. Prajitura are un blat, o foaie dobos iar intre ele o crema de unt despre care mama soacra a comentat ca e cam…gretoasa, noooo, chestie de gust, dansa spune de toate cremele de unt ca-s asa, restului familionului ne-a placut foarte mult, totusi pentru cei care impartasesc gusturile soacrei mele le sugerez sa inlocuiasca untul cu mascarpone, va fi delicioasa si cu un gust mai..fresh. Am inlocuit cafeaua ness cu inka ca sa pot da si la copilasi si, din neatentie, am pus in blatul inferior 200 de grame de nuca de cocos in loc de 150 de unde un aspect nitel faramicios, din fericire a fost un neajuns minor-minor.

Prajitura Cocomac

Prajitura Cocomac

Tip de reteta: Dulciuri
Timp de preparare: 40 minutes
Timp de gatire: 50 minutes
timp total: 1 hour 30 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
Prajitura Cocomac, o retete de prajitura delicioasa, cu gust extra-fin de cafea si cu un blat interesant cu mac si nuca de cocos
Print

Ingrediente

blatul de la baza

  • 8 albusuri
  • 200 gr. zahar
  • 150 gr. nuca de cocos
  • 50 gr. mac
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

foaia de dobos

  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina.

crema

  • 8 galbenusuri
  • 300 gr. zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri ness inka pentru necafegii
  • 300 gr. unt sau mascarpone

Mod de preparare

Blatul

  1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
  2. Pregatim tava pentru blat - fie o ungem cu unt si o tapetam cu faina, fie (varianta aleasa de mine) tapetam tava cu hartie de copt.
  3. Intr-un bol, batem spuma teapana cele opt albusuri, cand acestea sunt gata, adaugam rand pe rand 200 gr zahar, 2 linguri faina, 1 praf copt, 50 gr de mac, 150 gr de nuca de cocos, amestecand cu grija cu o lingura de lemn sa se lase spuma de la albusuri.
  4. Când este omogenizata, se toarna in tava unsa si tapetata cu faina, nivelam aluatul si-l bagam la cuptor.

Foaia de dobos

  1. Intre timp facem foaia de dobos.
  2. Mixam laolalta toate ingredientele pana se omogenizeaza.
  3. Turnam in tava tapetata fie cu unt si faina fie cu hartie de copt, nivelam cu atentie si se pune la cuptor.
  4. Stati prin zona ca nu dureaza mult si e gata - sa nu se arda.

Crema

  1. Intr-o craticioara, frecam galbenusurile cu zaharul pana cand capata un aspect mai….pufos.
  2. Adaugam ness-ul si laptele si-l punem pe foc la bain marie, amestecand mereu pana se ingroase.Da, stiu, la inceput pare o misiune imposibila dar e doar o impresie, pana la urma a iesit perfect.
  3. O lasam la racit dupa care o mixam cu 300 gr unt la temperatura camerei.

Asamblarea

  1. In final asamblam totul.
  2. Intai blatul cu nuca de cocs si mac il acoperim cu jumatate din cantitatea de crema, nivelam frumos cu un cutit cu lama lunga.
  3. Deasupra punem foaia de dobos, presam foarte usor si intindem si restul de crema, nivelam cu un cutit dupa care deasupra radem ciocolata rasa.
  4. Bagam la frigider pentru cateva ore (preferabil peste noapte) inainte de a o portiona.

Enjoy!

008_thumb10

003_thumb9007_thumb6

Asamblarea finala

PicMonkey-Collage_thumb7

Comments (3)

  1. 27 decembrie 2012 - 13:29 Răspunde

    Am și eu rețeta, dar mai pe scurt!

  2. mecea ela
    25 iunie 2015 - 21:26 Răspunde

    Si eu am reteta dar cu biscuiti picnic

Leave a comment

400 Shares
Share336
Pin56
+18
Yum
Share
Email