Piept de porc crocant cu sos de mustar

Piept de porc crocant cu sos de mustar este una din acele retete fabuloase care se preteaza atat la o preparare simpla de zi cu zi cat si la ocazie. N-o ocoliti caci va garantez ca nu va va parea rau de optiunea voastra.

piept de porc crocant cu sos de mustar

Cum nu-mi pare nici mie rau ca cu o asemenea bunatate ma prezint la concurs. Si inca ce concurs….

Una din bloggeritele mele preferate, Laura Laurentiu, a lansat un concurs, al carui banner il vedeti in sidebar. Am zis ca musai sa particip, mai ales ca este un concurs cu jurizare cu membrii tot unul si unul, nu va spun mai mult sa nu fiu suspectata de linguseala. Clar, nu ma astept sa castig primele premii, nu-s eu miezul din dodoasca dar poate poate ma dedulcesc si eu pe la mentiuni, nu de alta dar cutia aceea cu retete marca Laura Laurentiu imi face cu ochiul, as fi incantata sa castig una din ele. Si cum nu poti castiga daca nu participi, iata-ma-s cu prima reteta, cea la alegere (cealalta este la alegere dintre retetele de pe blogul Laurei Laurentiu ), o reteta a maestrului Horia Varlan pe care dansul o recomanda ca fiind de ocazie si de nivel de dificultate mediu.

Piept de porc crocant cu sos de mustar – reteta

Piept de porc crocant cu mustar

Piept de porc crocant cu mustar

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: romaneasca
Timp de preparare: 20 minutes
Timp de gatire: 1 hour 30 minutes
timp total: 1 hour 50 minutes
portii: 6 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta delicioasa, pentru intreaga familie

Print

Ingrediente

  • 1,5 kg. piept de porc cu soric
  • 3 cani vin alb demisec
  • 3 cani supa clara de pasare
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute salvie proaspata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare

Sosul de mustar

  • lichidul in care a copt pieptul
  • 1 cana smantana dulce
  • 3 linguri mustar cu boabe

Mod de preparare

Cum gatim pieptul crocant de porc?

  1. Preincalzim cuptorul la 150 grade C.

  2. Cat se incinge cuptorul, luam o tigaie (de preferinta neaderenta) in care rumenim pe toate partile pieptul in ulei incins.

  3. Luam o tava de friptura in care punem fleica abia luata din tigaie si, cu un cutit ascutit, crestam soricul in forma de grill.

  4. Turnam peste piept supa si vinul cat sa scufunde in lichid trei sferturi din ea, adaugam cimbrul, salvia, piperul si sarea si bagam totul la cuptor pentru 90 de minute.

  5. La finalul acelei ore jumatate, scoatem carnea, turnam lichidul din tava, lasand carnea pe care o presam punand  deasupra o alta tava.

  6. Bagam din nou la cuptor, dam mai tare focul si o mai lasam un sfert de ora.


Cum gatim sosul de mustar?

  1. In timpul acesta, strecuram lichidul in care a fiert carnea si­-l punem la fiert la foc iute pana scade la jumatate.

  2. Este momentul sa adaugam si smantana dulce, fierbem in continuare pana scade din nou la jumatate.

  3. Adaugam si mustarul si mestecam bine. Am uitat sa fac poze sosului dar trebuie sa va asigur ca mi s­a parut delicios.

Servirea

  1. Carnea din cuptor s-­a rumenit frumos intre timp, o feliem impartind-­o la comeseni, adaugam alaturi sosul de mustar si o garnitura la alegere: varza rosie sau alba, legume fierte (sugestia maestrului Varlan), eu zic ca ar merge foarte bine si orez fiert simplu cu sare si vegeta, cartofi copti, legume mexicane.

DSC0142_thumb8DSC0143_thumb11

Comments (8)

  1. 23 mai 2011 - 12:07 Răspunde

    yumy arata tare bine ! foarte apetisant!

  2. 23 mai 2011 - 19:34 Răspunde

    Ti-a iesit minunat, succes la concurs!

  3. 24 mai 2011 - 05:17 Răspunde

    Multumim, multumim!:))))))))

  4. 26 mai 2011 - 05:37 Răspunde

    Arata minunat !!! Multa bafta in concurs ! Pupici

  5. 5 septembrie 2016 - 07:38 Răspunde

    Arata atat de bine… Am senzatia ca friptura iese mult mai buna atunci cand o faci la cuptorul electric, tu ce parere ai?

  6. 5 septembrie 2016 - 07:53 Răspunde

    Merge si muschi? M-ar tenta sa fac si eu zilele acestea!

  7. 5 septembrie 2016 - 08:29 Răspunde

    Antoaneta, merge cu pui dar facut altfel. Un sos dijonez, cu mustar. Am facut eu si e super delicios.
    Dar trebuie sa incerc si varianta asta!

Leave a comment

280 Shares
Share232
Pin42
+15
Yum1
Share
Email