Pateu de pastrav afumat cu hrean

Pateu de pastrav afumat cu hrean

Una din retetele mele preferate de gustari este pasta de peste, un deliciu. Dezavantajul este ca are unt…..mult unt, cu toata durerea a trebuit sa mai renunt la ea si am incercat sa-i gasesc un inlocuitor – si asa am descoperit acest pateu de pastrav afumat cu hrean. Reteta am gasit-o in Good Food, e mai light (citeste dietetica) ca favorita de mai sus, merge la stilul Dukan (caci o gramada din mancarurile mele au ramas dukanite dupa dieta) si e suficient de buna sa o fac des, mai ales ca m-am obisnuit acum cu ea si a reusit sa-mi astampere dorul dupa bunaciunea de pasta cu unt – silueta mai merita si sacrificii, nu?

Pateu de pastrav afumat cu hrean

Am pastrat cantitatile din reteta originara dar sa stiti ca eu una nu le respect decat asa, dupa ochi, in fapt, simtul de baza aici e gustul. Nu pun 140 gr. crema de branza (pun mai putin caci fac o cantitate mai mica – imi place cat mai proaspat, normal la cat e de simplu de facut) si un file afumat de peste – nu e musai de pastrav, ce gasiti prin magazine e ok, ideea e sa simt gustul de afumat si de peste, nu de branza, branza e acolo doar pentru textura. Apoi hreanul il pun in functie de cat e de iute, la zeama de lamaie ma orientez cat de acrisoara e crema de branza, care crema de branza depinde de cat de acrisor e iaurtul din care a fost facut si tot asa. De fapt, sa un uit un ultim amanunt: de ceva vreme imi fac crema de branza dupa reteta Laurei Adamache pe care o puteti gasi aici (chiar ultimele randuri jos de tot, la sfarsitul retetei ). Usor si la indemana. No, gata cu poliloghia ca dureaza mai mult sa citit tot preambulul asta decat sa incercati reteta.
Pateu de pastrav afumat cu hrean

Pateu de pastrav afumat cu hrean

Tip de reteta: Aperitive si gustari
Bucatarie: Dukan
Timp de preparare: 15 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Un aperitiv light, cu peste afumat

Print

Ingrediente

  • 140 gr. crema de branza
  • 2 fileuri pastrav afumat
  • 1 lingurita pasta de hrean
  • Coaja si zeama de o lamaie
  • 1 lingura marar tocat marunt

Mod de preparare

  1. Amestecam crema de branza cu hreanul, coaja de lamaie si mararul. 

  2. Curatam carnea de pastrav de oase, indepartam si pielea si maruntim carnea.

  3. Amestecam carnea cu branza, omogenizam, potrivim la gust - mai un piper, nitica boia poate. 

  4. Putem pastra pateul asta la frigider pana la doua zile. 

  5. Presaram frunze de marar, piper negru si se serveste cu paine de secara sau chifle Dukan si frunze de salata, o rosioara, un ardei….Normal ca daca ne vine putem baga ardeiul de-a dreptul in pasta.....Si asa ne tot vin idei....

 

Pateu de pastrav afumat cu hrean

Comments (3)

  1. 5 iulie 2013 - 06:39 Răspunde

    si mie imi place tare mult combinatia !

  2. 6 iulie 2013 - 17:00 Răspunde

    Imi place combinatia! E delicioasa!

Leave a comment

23 Shares
Share22
Pin1
+1
Yum
Share
Email