Pateu de ciuperci – reteta vegana (reteta video)

Pateu de ciuperci

Pateu de ciuperci, reteta culinara vegana, un aperitiv usor si sanatos, cu ingrediente naturale, fara euri nesanatoase si fara conservanti

pateu postitor de ciuperci

Aceasta  reteta de pateu de ciuperci este vegetala si este absolut minunata – gustoasa, delicioasa, savuroasa…na, ca raman fara sinonime.

Normal ca evaluez dupa gustul meu si al familionului din dotare. Nici nu se compara cu imitatiile din comert la care apleaza in aceasta perioada atata lumea. Ah, de-ar sti cat de la indemana si de rapida este a prepara aceste gustari acasa. Stiu ca nu toata lumea are aceleasi gusturi, deci poate voua nu vi se potriveste dar nu strica macar sa incercati.  Noua ne-a placut foarte mult, asa ca alta reteta n-am mai cautat.

Eu am facut acest pateu de ciuperci din jumatatea cantitatilor de mai jos si a iesit o cantitate suficienta pentru doua-trei zile, nu e greu de preparat si e bine sa fie cat mai proaspat. In cel mai rau caz, as zice sa coaceti la cuptor o cantitate mai mare de nuci ca sa le aveti gata facute, caci restul ingredientelor sunt foarte la indemana iar pateul este gata cat ai zice …post. Am folosit ciuperci champignon care sunt foarte la indemana in aceasta perioada a anului in magazine dar cred ca reteta se preteaza la orice soi de ciuperci aveti la indemana.

Acest delicios pateu vegetal nu este primul pe care il testez – atat pasta de caju cat si pasta de fasole boabe cu ceapa sau reteta de hummus sunt delicioase, usor de preparat si foarte sanatoase.

Sunteti  gata sa facem pateu? Avem reteta si in format video si in format scris. printabila….Pofta buna!

Pateu de ciuperci – reteta video

Pateu de ciuperci – reteta

Pateu de ciuperci

Pateu postitor de ciuperci

Tip de reteta: Appetizer
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 20 minutes
timp total: 30 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Pateu vegetal, facut doar din ingrediente naturale, delicios si sanatos

Print

Ingrediente

  • 3/4 cana nuci coapte in cuptor si macinate
  • 500 gr. ciuperci fierte in apa cu sare si scurse
  • 2 cepe mari
  • 2 catei usturoi eu am inlocuit cu leurda
  • o felie paine inmuiata
  • 1/2 lingurita cimbru
  • suc de lamaie dupa gust
  • sare

Mod de preparare

  1. Dupa ce am pus nucile la copt in cuptor, am calit intr-o oala ceapa si usturoiul laolalta cu ciupercile pe care le-am asezonat cu sare, piper si putintel cimbru.

  2. Am adaugat putina apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat legumele. Le-am pus deoparte si le-am lasat sa se raceasca.

  3. Nucile le-am pus in blender si le-am maruntit. Conteaza cat sunt de coapte atat la culoarea finala cat si la gust, mie totusi imi plac ambele variante, conteaza in final sa nu se arda prea tare nucile - deci fiti cu ochii pe ele cat stau la cuptor.

  4. Adaugam in blender peste pudra de nuci ciupercile calite cu ceapa inclusiv, am pus si leurda, painea inmuiata, am mixat o prima tura, am mai adaugat sare (de e nevoie), suc de lamaie (mie imi place mai acrisor), am potrivit la gust. Daca e nevoie se poate adauga si una doua linguri si zeama de la ciuperci dar doar de e nevoie (la mine n-a fost) - in principiu, ciupercile fierte absorb suficienta apa.

  5. Cand nu am leurda, mai adaug pudra de usturoi (caci nu are o aroma si gust asa agresiv ca usturoiul proaspat) si vegeta de la naturisti (adica legume uscate fara alte adaosuri).

Notite

Servire

Pateul de ciuperci se serveste pe felii de paine proaspata sau prajita, alaturi de diverse cruditati: castravete, ceapa verde, ridichi, rosii, ardei.

Se poate pastra cateva zile la frigider. 

 

006_thumb-25255B10-25255D

Comments (4)

  1. 29 martie 2013 - 06:14 Răspunde

    E minunat pateul acesta. Cel din comert e plin de aditivi nesanatosi, dar acesta e pur si simplu perfect. Salvez reteta!

  2. claudia
    16 martie 2015 - 10:21 Răspunde

    BUN ,FOARTE BUN ,MULTUMIM ,LAURA,CLAUDIA

Leave a comment

239 Shares
Share133
Pin101
+14
Yum1
Share
Email