| |

Paste mediteraneene cu ton

Aceste paste mediteraneene cu ton sunt o reteta rapida, simpla, impregnata de o savoare de prospetime usor acrisoara. Este o mancare satioasa si perfecta pentru zilele calde de vara dar si pentru o cina necomplicata si nutritiva dupa o zi obositoare.

Paste mediteraneene cu ton

La aceasta reteta, deliciosul si generosul cos Foodville mi-a fost de mare ajutor caci avea printre alte produse o cutie de masline fara samburi (delicioase, carnoase, foarte putin sarate), rosii uscate in ulei (yummmiiii) si ton la borcan:))))). Sa nu uitam de nelipsitul ulei de masline (marca Urzante) care a dat omogenitate intregului preparat.

Tin sa va amintesc ca puteti castiga si voi un astfel de cos. Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la concursul de pe blogul Ginei si sa bifati niste mici cerinte. Termenul concursului este 31 iulie, asa ca grabiti-va sa nu-l ratati. Iata cum arata cosuletul cu pricina….

Calamari pro

Sponsorul concursului este Foodville, un locsor virtual unde gasiti tot felul de bunatati gourmet aduse din Spania. Le-am testat si sunt minunate.

Paste mediteraneene cu ton – reteta completa, printabila

Paste mediteraneene cu ton

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta rapida, satioasa, nutritiva,nepretentioasa. Recunosc ca in ciuda ingredientelor exacte pe care vi le-am enumerat, eu gatesc aceasta reteta cu ingrediente masurate la ochi deoarece e destul e greu sa dai gres cu asa o reteta simpla.
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 15 minutes
timp total 25 minutes
fel de mancare Salate hranitoare
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 581 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 400 gr ton la conserva
  • 400 gr paste tip scoica
  • 2 - 3 rosii
  • 50 gr rosii uscate in ulei
  • 2 ceapa
  • 50 gr masline negre fara samburi
  • 1 lingura capere
  • 1 catel usturoi
  • 50 ml supa concentrata de pui
  • ulei
  • 1 lingura fulgi de drojdie optional
  • 1 lingura frunze de busuioc
  • sare piper dupa gust
  • zeama de lamaie

Mod de preparare
 

  • Intr-o oala,punem o apa(mai multa) la fiert iar cand incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si putina sare. Vor fi gata in opt minute, asa ca e bine sa ne pregatim cu restul ingredientelor....
  • Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul.
  • Am taiat si rosiile uscate in fasii lungi, rosiile in cuburi mari,am pregatit maslinele si caperele.
  • Am incins pe foc o lingura de ulei intr-o tigaie neaderenta si am pus ceapa, 2 - 3 frunzulite de busuioc si usturoiul la calit. .
  • Amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie,moment in care adaugam rosiile uscate, rosiile proaspete, maslinele si caperele.
  • Le calim laolalta un minut, dupa care turnam supa si le lasam sa fiarba la foc mediu pentru 3 minute.
  • Adaugam tonul si amestecam, dupa care mai lasam la fiert 3 minute.
  • Scurgem pastele printr-o sita si le amestecam cu sosul de ton gatit mai inainte, asezonam cu sare piper, sa nu uitam de sucul de lamaie pentru o tenta acrisoara, delicioasa (asa ca adaugati putin,gustand,pana credeti ca ati atins gustul potrivit), mai adaugam deasupra restul de busuioc si o lingura de fulgi de drojdie (obsesia mea).
  • E buna si calda dar si rece.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

One Comment

Dă-i un răspuns lui Zenaida Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.