Paste cu pui, sos de soia si susan – asian style

Paste cu pui, sos de soia si susan
Cand am vazut reteta aceasta de paste cu pui, sos de soia si susan – asian style in Secretele bucatariei, mi s-a parut ca suna destul de bine, avea alaturata si o poza tare apetisanta. In plus, prepararea sa dureaza foarte putin (30 de minute) si este foarte simpla.

Paste cu pui, sos de soia si susan - asian style

Ma declar o fana a mancarii asiatice. Marele ei atu este faptul ca stie sa imbine intr-un mod ingenios,neasteptat si delicios arome, ingrediente, condimente. Bonus – de obicei se prepara rapid, par specializati pe retete de mancare pe care sa le ai pe masa in jumatate de ora. Reteta de mai jos fae parte fix din aceasta categorie si va invit s-o incercati – e simpla, gustoasa si se face foarte repede.

Paste cu pui, sos de soia si susan

Paste cu pui, sos de soia si susan – asian style

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: asiatica
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 20 minutes
timp total: 30 minutes
portii: 4
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
O reteta de inspiratie asiatica, gustoasa si rapida
Print

Ingrediente

  • 4 fileuri de piept de pui . Eu una prefer pulpele – tot circa 150 grame de carne dezosata per portie.
  • 250 gr. paste sau taitei chinezesti eu am folosit clasicele spaghetti
  • 4 morcovi S-a intamplat ca eu nu aveam casa, asa ca am optat pentru niscaiva gogosar curatat si feliat foarte marunt.
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri îsos de soia
  • 4 linguri miere fluida
  • 2 – 3 linguri suc de lamaie Erau si acestea in reteta originara dar eu am preferat sa nu le folosesc, nu mi s-a parut a fi pe gustul meu.

Mod de preparare

  1. Pun o oala cu apa pe foc . Cand incepe sa fiarba, adaug sare si pastele. Cand sunt gata, le scurgem si le amestecam cu o lingura de ulei.
  2. In timpul asta, am dezosat carnea de pui si am taiat-o in felii lungi si destul de subtiri. Am curatat si gogosarii (doua bucati) si i-am feliat subtire.
  3. Am luat wokul si l-am pus pe foc, prajind fara ulei semintele de susan.
  4. Cand incep sa se coloreze, le luam de pe foc si le varsam intr-un bol pentru mai tarziu. In acelasi wok, turnam doua linguri de ulei. Daca nu aveti wok, nici o problema, puteti folosi cu succes orice fel de tigaie cu conditia sa fie anti-aderenta.
  5. Cand s-a incins, punem carnea pe care o calim cateva minute, amestecand in continuu.
  6. Adaugam gogosarii si calim in continuare 2 – 3 minute, amestecand constiincios. Se adauga doua linguri de sos de soia (eventual daca vreti, puneti si miere si suc de lamaie – eu n-am pus).
  7. Am adaugat si nitica apa si am lasat sa fiarba pana se evapora, amestecand cu grija din cand in cand. Adaugam pastele si mare parte din semintele de susan. Amestecam pentru omogenizarea finala a tuturor ingredientelor.
  8. Luam de pe foc, asezam in boluri, presaram susan si verdeata tocata peste fiecare portie. Susanul ii da o savoarea deosebita.
Curatam gogosarii si ii feliem subtire….
Paste cu pui, sos de soia si susan - asian style
Carnita….
Paste cu pui, sos de soia si susan - asian style
Aproape gata….
Paste cu pui, sos de soia si susan - asian style

Pofta buna!

Comments (2)

  1. 19 august 2012 - 07:31 Răspunde

    da, si e super buna, felicitari!

    pt. idei pe tema asiatica, sursa de inspiratie mai merita analizata si meniul restaurantelor de gen:

    mancare chinezeasca

    mancare asiatica, sushi, mancare japoneza

    etc…

Leave a comment

178 Shares
Share157
Pin18
+12
Yum
Share1
Email