Pasta Tikka

Pasta Tikka Masala

Am pregatit aceasta aromata reteta de pasta tikka cu gandul la o savuroasa reteta de pui cu arome indiene….

Pasta Tikka

Imi place carnea de pui dar pentru e nitel cam fada si poate deveni destul de monotona (mai ales daca esti si la dieta), sunt tot timpul in cautarea unor formule de a o pregati cu minim de batai de cap dar cu maxim de gust si arome. De ceva vreme am descoperit bucataria indiana – imaginatia acesteia in ce priveste combinatiile de condimente si savoare este nepretuita. Bineinteles nu tuturor le place acest…bazar al papilelor gustative, eu insa sunt fan. In cautarea unei astfel de retete….cu gust, am descoperit aceasta pasta tikka care este folosita, in special, ca marinada pentru pui. Cu toate ingredientele de mai jos se obtine o generoasa cantitate constand intr-un borcan de 250 ml plin ochi cu pasta aromata, savuroasa, de culoarea mustarului (curcuma e cea mai vinovata pentru culoare).

Avem nevoie de:
– cate doua linguri de seminte de coriandru,chimion si fulgi de usturoi

– 2 lingurite fulgi de chilli
-5 lingurite de curcuma
– o lingura menta uscata
– o lingurita de sare
– 150 ml ulei de floarea soarelui
– 150 ml otet de vin alb
– o lingurita de suc de lamaie

Intai am dat prin rasnita semintele de coriandru, chimionul si fulgii de ardei transformand totul intr—o pudra cat mai fina.
Pasta Tikka
Adaug curcuma, menta si sare. Amestec.
Pasta Tikka
Incing intr-un wok uleiul, in condimente amestecam si otetul cu lamaia si turnam in tigaie.
Pasta Tikka

Lasam la fiert cam 10 minute, au am mai adaugat cate nitica apa si am lasat sa scada. Dam de o parte si asteptam sa se raceasca. Punem intr-un borcan si o putem pastra astfel la frigider circa trei luni.

Comments (2)

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Yum
Share
Email