Pasta de caju

Pasta de caju

 Pasta de caju, reteta de aperitiv vegan, usor de facut si foarte gustoasa si nutritiva, merge foarte bine servita pe paine prajita = mai ales paine neagra sau de secaraPasta de caju

Dintotdeauna mi-au placut alunele si nucile de tot felul dar trebuie sa fiu precauta cand le consum caci …..mi se cam apleaca de la ele.  Apoi am aflat apoi ca  inmuierea alunelor, nucilor etc. in apa – nu numai ca nu mi s-au mai parut grele la stomac dar am citit si ca aduce numai beneficii sanatatii: creste continutul de vitamina C, B si A din ele precum si a altor nutrienti importanti, neutralizeaza de asemenea acidul fitic, o substanta prezenta in mai toate cerealele si semintele care poate reduce asimilarea de calciu, magneziu, fier, cupru si zinc . Pasta de caju este o reteta foarte simpla, de post si gustoasa, mai ales daca sunteti fani ai caju-ului – cazul meu:).

Usturoiul l-am pus optional din motive de iesit in lume, stiti la ce ma refer. E mai buna cu usturoi dar e buna si fara.

Pasta de caju – reteta printabila

Pasta de caju

Pasta de caju

Tip de reteta: Aperitive si gustari
Bucatarie: vegetariana
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O pasta tip aperitiv vegana si delicioasa

Print

Ingrediente

  • 200 gr. caju
  • 2 linguri ulei – de masline, de preferinta
  • 50 ml apa
  • 2 catei usturoi (optional din motive ….sociale)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare

  1. Punem la inmuiat alunele caju in apa si le lasam asa peste noapte.

  2. Le strecuram si le bagam in blender laolalta cu apa, uleiul, sucul de lamaie.

  3. Le mixam pana se vor transforma intr-o crema fina.

  4. Adaugam sarea si verdeturile.

  5. Mai dam o data la mixat pana se omogenizeaza.

  6. Delicioasa pe o felie de paine neagra sau graham.

008_thumb-25255B18-25255D009_thumb-25255B8-25255D

Comments (8)

  1. 26 februarie 2013 - 13:25 Răspunde

    Suna foarte gustos si sanatos !
    O idee interesanta, de tinut minte 🙂

  2. 27 februarie 2013 - 20:29 Răspunde

    Faina reteta asta. Eu nu as omite usturoiul sub nicio forma 🙂

  3. 28 februarie 2013 - 12:52 Răspunde

    Nici eu nu l-as omite:)))))))))))))

  4. Antonia
    24 noiembrie 2015 - 09:21 Răspunde

    Eu pun ceapa in loc de usturoi si marar in loc de patrunjel, asa ne place!!

  5. Lili
    24 martie 2016 - 11:48 Răspunde

    Bun?. Ce blender folosesti?

Leave a comment

47 Shares
Share46
Pin
+11
Yum
Share
Email