Luna aceasta, am fost onorata gazda a provocarii Bucatarul Curajos, tura sarata. Aceasta provocare a fost lansata de Ama si gasiti harnicul nostru grupulet pe Facebook– daca sunteti niste curioase / curiosi in ale gastronomiei, vreti sa va incercati talentele culinare si totodata sa testati retete interesante, va propunem sa ni va alaturati.
M-am gandit eu nitel ce sa propun dupa care mi-am zis ca trebuie musai sa fie o reteta mai putin incercata de blogosfera de la noi. Am ales Enchillada de pui cu sos mexican. Eram sigura ca curajoasele vor fi nitel intimidate la o prima vedere a retetei (cum am fost si eu la vremea mea) dar asa cum au descoperit imediat, reteta nu e deloc grea. Un lucru pe care l-am observat, a fost ca mai toata lumea a evitat sa foloseasca untul de arahide ca ingredient in sosul mexican. Si eu am avut la randul meu tendinta sa-l evit prima oara, va sfatuiesc insa sa n-o faceti (decat in cazul unei alergii), schimba incredibil de mult in ….si mai bine gustul final.
Acestea fiind zise, multumindu-le ca n-au dat bir cu fugitii si s-au dovedit cu adevarat curajoase, va prezint parada lunii octombrie Bucatarul curajos, tura sarata. In ordinea prezentarii cu preparatele:

enchiladas

Fotografia Cerasela Badr El-Din.

 Si dupa vizionarea la asa bunatati, ce ziceti, v-am facut pofta de o enchillada?:)