Papricas de pui

Papricas de pui

Un fel favorit de-al meu inca din copilarie: tocana de pui cu galuste de faina alias papricas de pui. O mancare nu foarte pretentioasa si foarte gustoasa. Mi-am adus aminte de ea cand, scotand de la congelator o punguta cu aripioare de pui, ma gandeam ce as putea prepara din ele. La fel de bine, puiul poate fi inlocuit cu carnea de vitel care va fierbe insa ceva mai greu ca cea de pui. Pentru 2 portii, avem nevoie de:
– carne de pui (aripioare, pulpe)
– 2 –3 cepe curatate si taiate subtire
– 1 –2 ardei grasi curatati si feliati sau pasta de ardei
– o lingurita boia de ardei
– 2 – 3 linguri de ulei
– sare, piper
In uleiul incins in cratita, punem carnea si ceapa taiata ca sa se caleasca impreuna. Adaugam ardeiul, boia de ardei (soacra pune si putina faina dar eu am zis pas de data asta).  Mestecam de cateva ori dupa care adaugam deasupra apa sau supa de pui/legume (daca avem la indemana) – o cana cu aproximatie (adaugam apa fierbinte daca mai e nevoie). Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.

DSCF7949 In timul asta, preparam galustile de faina pentru care ne trebuie:
– 1 ou
– 2 linguri de faina
– 1 lingura de untura
– 1 lingura de apa
– sare
DSCF7950 DSCF7951

Amestecam toate ingredientele pana se omogenizeaza aluatul. Cand carnea este aproape fiarta, cu o lingurita, luam din aluat o cantitate echivalenta cu marimea unei nuci si-l adaugam in lichidul papricasului, desprinzandu-l cu grija de pe lingurita. Cand am pus toate galustile, fierbem tocanita in continuare la foc mic  sau o putem introduce in cuptorul preincalzit. In ambele variate sa nu uitam sa acoperim cratita cu un capac. De acum, nu mai dureaza foarte mult pana este gata, asa ca stati cu ochii pe ea.

DSCF7952

S-avem pofta!

Comments (3)

  1. 24 octombrie 2010 - 13:20 Răspunde

    Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare ” nuci si usturoi” :)Te astept sa ni te alaturi 🙂

  2. 24 octombrie 2010 - 14:43 Răspunde

    O mincare preferata inca din copilarie!

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Yum
Share
Email