Panna cotta cu vanilie

Panna cotta de vanilie

Panna cotta cu vanilie, reteta de origine italiana, un desert din frisca lichida, miere, gelatina, vanilie, un dulce cremos, foarte simplu de facut, foarte versatil si potrivit atat ca desert simplu, de zi cu zi cat si ca  tratatie de ocazie, la o masa festiva.

Panna cotta de vanilie
Inainte de a incepe aceasta reteta, rezervati-va un minut sa cititi niste sfaturi generale care va vor ajuta sa aveti succes deplin atunci cand vine vorba de prepararea acestui desert.
Panna Cotta cu vanilie este un desert foarte simplu, de origine italiana, din nordul Italiei, Piemonte mai exact, – panna cotta in traducerea cuvant cu cuvant inseamna smantana gatita, un fel de budinca de frisca aromata care capata o texura cremoasa si fina pe masura ce se raceste.
Este genul desert cu care te poti prezenta fara rusine la orice masa festiva – bonus …este obligatoriu a o prepara din timp caci are nevoie de cateva ore de stat la rece (pana se incheaga gelatina) inainte de a fi servita.
In afara variantei de panna cotta cu vanilie mai am si o varianta cu espresso si ciocolata absolut dementiala. Sper sa le incercati, ca sigur o sa va placa.
Panna cotta de vanilie

Panna Cotta cu vanilie

Tip de reteta: Desert
Bucatarie: italiana
Timp de preparare: 25 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

Desert italian, simplu si cremos

Print

Ingrediente

  • 240 ml lapte
  • 7 gr. gelatina pudra adica 15 ml
  • 720 ml frisca cu peste 30% grasime
  • 80 ml miere
  • 15 gr. zahar tos aproximativ o lingura
  • putina sare

Mod de preparare

  1. Turnati laptele intr-un bol sau intr-o cratita (cat mai reci, chiar va sugerez sa le bagati la frigider inainte ca sa se raceasca si mai tare) si presarati gelatina in mod egal si intr-un strat foarte subtire peste lapte. 

  2. Lasati deoparte cinci minute sa se inmoaie gelatina.

  3. Turnati laptele intr-o oala si puneti pe foc la flacara potrivita. 

  4. Incalziti amestecul pana se infierbanta dar fara sa dea in clocot. 

  5. Totul dureaza cam cinci minute, timp in care se recomanda sa amestecati continuu pentru o omogenizare optima.

  6. Adaugam frisca, mierea, zaharul si putina sare. 

  7. Neaparat sa avem grija ca amestecul sa nu dea in clocot, incalziti-l si amestecati continuu pana cand zaharul si mierea se dizolva - dureaza cam 5 – 7 minute.

  8. Luam amestecul  de pe foc si-l punem deoparte sa se raceasca putin. 

  9. Il turnam in forme – pot fi forme de briose, cesti de cafea, pahare – pe care le punem la frigider pentru cel putin sase ore sau – si mai bine – peste noapte.

  10.  O desprindem de forme cu un cutit mergi de-a lungul marginilor formei pana o desprinzi de tot, dupa care scufunzi forma in apa fierbinte pentru cateva secunde pana se desprinde crema de margini, pui farfuria in care vrei sa servesti desertul si o rastorni invers.

  11. Putem lasa panna cotta si in forme, depinde in ce am pus-o la racit – un pahar transparent, de exemplu, e foarte aratos dezvaluind o panna cotta inchegata – eventual in straturi de diverse culori.

  12. O putem savura garnisita cu fructe proaspete si/sau un sirop de fructe sau un sos dulce – de ciocolata. caramel – si ce va mai vine in minte si va face pofta. 

 

Inmuiem gelatina….
Panna cotta cu vaniliePanna cotta cu vanilie
Topim gelatina in lapte pe foc, fara sa lasam lichidul sa dea in foc…..
Panna cotta cu vanilie
Adaugam restul ingredientelor……….
Panna cotta cu vanilie
Pofta dulce!!!!:))))))))))))))))))))
Panna cotta cu vaniliePanna cotta cu vanilie

Comments (6)

  1. 18 martie 2011 - 09:49 Răspunde

    oauu ! desertul meu preferat:D sper sa imi fac timp sa il execut.

  2. 18 martie 2011 - 21:52 Răspunde

    Che bontà dev’essere!! Non hai idea da quanto tempo dico che devo provarlo! Un abbraccio e buon fine settimana

  3. 31 martie 2011 - 03:59 Răspunde

    Ti-am descoperit blogul recent si sunt incantata de minunatiile culinare pe care le gasec aici.
    Nu sunt mare bucatareasa, dar cand voi avea nevoie de o reteta noua cu siguranta imi voi alege de pe blogul tau (mai ales de prajituri).
    Ti-am lasat un tag pe blogul meu:
    http://cridiana-origami.blogspot.com/p/tags.html

  4. Pingback: Jurnal de smotruiala si gatit - 12 - 18 octombrie

Leave a comment

19 Shares
Share17
Pin1
+11
Yum
Share
Email