Oua coapte in cartofi

Oua coapte in cartofi, o retete culinara rustica, lejera, o mancare perfecta pentru o cina satioasa si simpla

oua coapte in cartofi

 

Oua coapte in cartofi este o reteta de mancare descoperita in cartea principesei Margareta, o reteta simpla si rustica a reginei Elena, mama regelui Mihai. O regina nefericita in latura sentimentala (caci mariajul cu regele Carol II a fot scurt si nefericit, nepotrivire de caractere probabil) dar iubita, apreciata si cautata de fiul sau, Mihai, de nora, Ana, si de nepoatele ei.
Va spun, este o reteta absolut delicioasa, o reteta pentru vreme rece afara, pentru seri vesele in familie sau dimineti creative in bucatarie.  Principesa Margareta o recomanda in special pentru copii.
Avantajul acestei retete?
Poate fi pregatita anticipat cu ceva vreme inainte, sa zicem ca la amiaza gatim friptura la cuptor, putem profita sa coacem si niste cartofi pe care sa-i pregatim dupa reteta ce v-o propun pentru cina.

 

Oua coapte in cartofi – reteta printabila

Cartofi umpluti la cuptor

Oua coapte in cartofi

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: romaneasca
Timp de preparare: 10 minutes
Timp de gatire: 30 minutes
timp total: 40 minutes
portii: 4 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta rustica, simpla si delicioasa

Print

Ingrediente

  • 4 cartofi mari (caci trebuie sa fie cuprinzatori pentru umplutura)
  • 4 oua mici - ideale ar fi oua de prepelita
  • 50 gr. unt
  • 50 gr. branza Emmental, parmezan ras (sau orice branza preferati)
  • 2 lingurite arpagic taiat marunt - sau, indraznesc eu sa adaug, orice fel de verdeturi proaspete va plac
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 200 grade C.

  2. Spalam si uscam cartofii, ii ungem cu nitel ulei sau unt si ii punem in cuptorul incins (pe o hartie de copt eventual) pentru o ora/ o ora si un sfert.

  3. Cand sunt gata, ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca nitel, eventual verificam ca sunt gata, “injunghiindu-i” cu o furculita.

  4. Ne uitam unde e punctul de stabilitate al cartofului (ca sa stea drept in cuptor) si taiem varful, pe lungime. Scoatem miezul (eu am folosit un cutit de legume) si razuim inauntru, avand grija sa ramana o margine de cartof in interior- cam de un centimetru.

  5. Intr-un bol, amestecam miezul scos din cartof cu untul si branza si-l indesam in invelisul din cartof. Eu una, avand niste cartofi mai mici, am pus direct doar unt si branza (burduf ca din aceea aveam atunci prin frigider) iar deasupra am varsat in gaura un ou mai mic. La mine a fost oul mic dar nu suficient asa ca s-a mai varsat nitel albus pe langa, no problem, esential este ca galbenusul si o mare parte din albus sa ramana ferm in scobitura cartofului.

  6. Saram, piperam, cica mai putem adauga si nitica smantana (eu n-am pus ca n-aveam dar sunt convinsa ca nu poate face decat bine).

  7. Punem deasupra capacelul pe care l-am taiat la inceput (eu nu l-am mai pus), cartofii umpluti reintroducem la cuptor pentru inca 8 – 10 minute pana se incheaga albusurile dar galbenurile raman moi.

  8. Putem presara deasupra niste verdeata si sunt gata de savurat.

DSCF8625_thumb-5B9-5D

 Delicioase!

Comments (10)

  1. 14 aprilie 2011 - 10:18 Răspunde

    Superb blogul tau! Iar reteta aceasta, mmm … o minunatie!
    O zi minunata iti doresc!

  2. 14 aprilie 2011 - 11:05 Răspunde

    Multam de vizita :))))O zi minunata si voua!!!

  3. 14 aprilie 2011 - 12:12 Răspunde

    Yum – I love potatoes, and that is a great way to turn them into an edible container! It looks wonderful and I am sure it tasted fabulous.
    Great job!

  4. 14 aprilie 2011 - 19:27 Răspunde

    arata superb ar putea fi o cina sau un mic dejun delicios

  5. 15 aprilie 2011 - 13:44 Răspunde

    Gorgeous! I’m a sucker for potatoes and then you go and fill them with cheese and eggs? Delicious!

  6. 15 aprilie 2011 - 15:10 Răspunde

    Yes, it is very tasty. :))) You have to keep a centimeter of potatoe as edges for filling.

  7. 17 aprilie 2011 - 10:57 Răspunde

    Your potato dish looks so delicious, and your photos are amazing! Wonderful job on the challenge! Thanks for participating!

Leave a comment

96 Shares
Share90
Pin5
+11
Yum
Share
Email