Orez salbatic cu merisoare si nuci

Am gustat prima oara aceasta reteta de orez salbatic cu merisoare si nuci la o prietena cu preferinte clare lacto-vegetariana. Mi-a placut asa ca i-am cerut reteta, mai ales ca aveam acasa orez salbatic si eram dornica sa-l testez in cat mai multe feluri.

orez salbatic cu merisoare si nuci

In caz ca nu stiti, orezul salbatic arata ca niste seminte lunguiete negre – in fapt, desi li se spune orez, este o cu totul alta planta – una erbacee din America de nord. Ce cumparasem eu era o combinatie de seminte lungi albe si negre. Consumul acestui soi este foarte recomandat pentru ca contine fibre ce ajuta digestia, contine itamina B6, ceea ce-l face mana cereasca pentru creier, ajuta sistemul imunitar si este foarte potrivit si pentru diabetici.

Cu asa recomandare, nu e de mirare ca nu strica sa avem la indemana cat mai multe retete in care sa-l folosim….

Orez salbatic cu merisoare si nuci

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: vegana
Timp de preparare: 15 minutes
Timp de gatire: 15 minutes
timp total: 30 minutes
portii: 4 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta simpla, vegana /de post, plina de arome si ingrediente nutritive

Print

Ingrediente

  • 400 gr. orez salbatic
  • 3 - 4 linguri samburi de nuca
  • 3 - 4 linguri merisoare deshidratate
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura ulei de nuci
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Punem la inmuiat merisoarele intr-un blidisel cu apa.

Cu nucile putem proceda in doua feluri:

  1. fie le rumenim usor (la cuptor sau intr-o tigaie nonaderenta) - stati cu ochii pe ele, ca se ard repede.

  2. fie le punem la inmuiat intr-un pahar cu apa. Capata o textura moale dar raman usor crocante. In plus, sunt mai digerabile - mai ales daca le-ati pus la inmuiat cu o seara inainte de a le consuma.

  3. Punem orezul salbatic la fiert intr-o oala cu apa cu sare. Pe ambalaj scria ca are nevoie de 16 minute de fierbere-atata l-am si tinut.

  4. Cand e gata, il scurgem de apa intr-o sita.

  5. Curatam si taiem ceaoa marunt.

  6. Incingem uleiul de floarea soarelui si cel de nuca intr-o tigaie, punem ceapa la calit cu nitica sare. 

  7. Cand ceapa s-a inmuiat,punem orezul, merisoarele scurse de apa si nucile taiate lejer in bucati.

  8. Amestec lejer inca cinci minute lejer, potrivesc la gust cu sare si piper si opresc focul.

Notite

Stiati ca cea mai optima metoda de a pastra samburii de nuca este intr-un borcan acoperit cu capac in frigider? Aceasta metoda le va feri de rancezirea si de pericolul de a fi infectate cu insecte - caz in care ele ar deveni toxice pentru consumul uman.

Daca vreti sa vedeti ce alte retete cu orez am mai gatit pe blog, dati un click aici.

Comments (1)

  1. 25 noiembrie 2016 - 09:50 Răspunde

    cand zici samburii de nuca te referi la miezul de nuca?

Leave a comment

19 Shares
Share4
Pin11
+14
Yum
Share
Email