O mancarica usoara: Ratatouille

Ratatouille este o reteta de mancare gustoasa, aromata, simpla – perfecta pentru vara.

Ratatouille

Recunosc, am vrut sa incerc aceasta reteta doar dupa ce am vazut filmul Ratatouille – il stiti….filmul ala in care un sobolan era mare bucatar – ok, nu e cea mai apetisanta imagine pe care o puteti avea cand gatiti aceasta bunatate dar va recomand  – atat filmul (un mic videoclip v-am pus la final….sa va fac pofta)  dar mai ales mancarea – este extrem de savuroasa – secretul unui ratatouille reusit este sa folosim ingrediente cat mai proaspete si sa avem grija sa nu lasam legumele prea mult pe foc, ele trebuie sa fie doar usor inmuiate, pastradu-si forma, iar nu terciuite.

O mancarica usoara: Ratatouille

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: mediteraneana
Timp de preparare: 15 minutes
Timp de gatire: 15 minutes
timp total: 30 minutes
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro
Print

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 4 dovlecei mici
  • 2 ardei grasi rosii sau galbeni
  • 4 rosii mari coapte
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • ulei otet de vin rosu, putin zahar, sare, piper
  • busuioc – proaspat sau uscat

Mod de preparare

  1. Intai pregatim ingredientele....Punem niste apa la fiert ca sa oparim rosiile. Crestam varfurile rosiilor in forma de cruce , le punem intr-oala si turnam peste ele apa clocotita, lasam cateva secunde, apoi varsam apa si turnam in loc apa rece. Lasam sa se raceasca dupa care coaja se indeparteaza foarte usor. Scoatem si semintele si taiem in bucati mari pulpa de rosii.
  2. In reteta, se indeparta coaja de la ardei cu un curatitor de legume, eu am preferat sa-i pun pe ochiul de aragaz si sa-i coc, apoi i-am sarat si acoperit putin - cinci minute ca sa se inmoaie. Indepartam pielita, cotorul, semintele si rupem pulpa ardeiului in fasii cat mai subtiri. Sau puteti sa-l puneti cu pielita daca nu va deranjeaza....
  3. Curatam cateii de usturoi si-i zdrobim cat mai fin in mojar .
  4. Curatam ceapa si o taiem marunt.
  5. Indepartam cotorul vinetelor dupa care taiem in patru in lungime, apoi in latime in bucatele de 1 – 2 cm grosime. La fel taiem si dovleceii.
  6. Incingem tigaia (eu am folosit wok-ul) la foc mediu, punem putin ulei si calim bucatile de vinete pana prind o usoara culoare maronie. Le scotem din tigaie, mai adaugam putin ulei si punem si dovleceii pe care ii scoatem cand se inmoaie usor si prind nitica culoare.
  7. E randul cepei pe care o calim pana se inmoaie, adaugam usturoiul, dupa un minut adaugam rosiile, o lingura de otet, o lingurita de zahar, jumatate din cantitatea de busuioc. La sfarsit, reintroducem vinetele si dovleceii, adaugam si fasiile de ardei, saram, piperam, mai lasam pe foc mediu vreo cinci minute. Inainte de a o servi, presaram inca putin busuioc proaspat deasupra.

Notite

Puteti adauga acestei retete un plus de nutrienti, presarand deasupra o lingura de fulgi de drojdie. puteti adauga, de asemenea, branza rasa.

DSCF2862_thumb-5B10-5D

DSCF2868_thumb-5B6-5D

Comments (3)

  1. 3 martie 2010 - 13:24 Răspunde

    Laura arata ff bine 🙂

Leave a comment

42 Shares
Share42
Pin
+1
Yum
Share
Email