Musaca de vinete cu pui
|

Musaca de vinete cu pui

Musaca de vinete cu pui
O noua mancarica Dukan style – musaca de vinete cu pui. La drept vorbind, prefer musacaua cu carne de porc, cu pui parca e ceva mai fada insa bine condimentata si potrivita, e delicioasa chiar si dietetica fiind. Eu am mai alternat, uneori am gatit-o cu sos de rosii, alteori am pus iaurt, nu pot rezista sa nu pun cascaval ras…Of, of, mai, mai! Avem nevoie de:
o vanata
500 gr.carne de pui
o ceapa
optional: ardei, morcovi sau  ce legume va mai plac
cascaval ras
sare piper
cimbru
suc de rosii
Pregatim carnea de pui: o  tocam si o amestecam cu ceapa maruntita, eu am adaugat si niste ardei maruntit, niscaiva cimbru, am potrivit la gust cu sare, piper. Am taiat vinata in feliute groase de jumatate de centimetru.
In craticioara in care vrem sa gatim, punem putin suc de rosii pe fund, dupa care asezam primul strat de vinete pe care presaram sare si piper._DSC4294
Peste acest prim strat de vinete punem carnea, adaugam al doilea strat de vinete, saram, piperam, adaugam inca un strat de carne si ultimul stat de vinete.
Turnam restul de suc de rosii si o jumatate de pahar de apa. Eu am mai pus si niste feliute de rosii, subtiri – subtiri.
Tinem la cuptor cam o ora la 250 grade. Eu am preferat sa presar cascavalul in farfurie, peste mancarea aburinda.
Mancare de vara…..Musaca de vinete cu pui

Similar Posts

6 Comments

  1. Ce frumos ai prezentat totul!
    Imi place cratita ta,avea mama mea,era foarte buna.Din pacate in magazin n-am gasit ,doar ceva ”imitatii” din aluminiu:-(.De unde ai luat-o?
    Cand ai timp da-mi un raspuns te rog.
    O zi faina sa ai.

  2. Mi-am făcut un blog nou. Se numeşte Maria şi adresa este: muzicasicarti.blogspot.com. Voi publica pe el melodii, poveşti şi reţete. Nu am pe el decât o postare , deoarece azi l-am făcut.

  3. Angelica, cratita asta mi-am cumparat- de la Targul Olarilor care se tine in fiecare septembrie la Sibiu dar am mai vazut ceva de genul asta si la diverse targuri din astea satesti. Ai dreptate, e foarte buna, tine caldura uniforma, poti sa dai focul mic si va gati mancare constant, mai ales cu o plita peste ochiul de aragaz. Sper sa gasesti si tu, incearca pe unde ti-am zis eu mai ales ca acum e perioada genului aluia de targuri.

Dă-i un răspuns lui DiaMar bucataria galbena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.