Meniu saptamanal–18–24 noiembrie

A inceput postul si ne straduim sa ne tinem si de cele sufletesti. Asa ca am incropit un meniu de post pe langa care putem adauga si niste carnita pentru juniorii mult prea mici pentru abtineri drastice. Sper sa fiu in stare sa ma tin de treaba. Cand eram micuta si stateam o parte consistenta din zi la bunicii mei, am ramas cu un parfum aparte al zilelor de post. Zilele de post nu erau niste zile chinuitoare, de abtinere incordata si trista ci erau niste zile cu totul speciale in care ii puteam oferi lui Dumnezeu singurul lucru realmente al nostru: vointa noastra jertfita. Ingenunchem ca sa fim ridicati, jertfim ca sa ne imbunatatim duhovniceste. Ne bucuram ca de ceva special, ni se inspira pozitiv, a posti era un privilegiu, nu o corvoada. Simteam responsabilitatea propriilor noastre alegeri pe care nu le faceam cu strambaturi martirice ci cu sentimentul unui pas superior. Intre timp,am invatat ca……

E bun si postul alimentar dar si mai bun postul de apucaturi proaste.  De la rautati, barfe, egoisme, dependente daunatoare …
Un post binecuvantat va doresc!

 
Luni
Micul Dejun
cu paine prajita si salata de cruditati
Pranz
Tocanita de ciuperci cu mamaliga
Cina
Bruschette cu pasta de avocado
Marti
Micul Dejun
Budinca din seminte chia
Pranz
Ciuperci pane cu cartofi natur
Cina
Miercuri
Micul Dejun
Fructe proaspete
Pranz
Supa crema de legume
Cina
Mar copt cu umplutura de nuci
Joi
Micul Dejun
Zacusca cu paine prajita
Pranz
Supa crema de legume  cu crutoane
Cina
Vineri
Micul Dejun
Fructe proaspete
Pranz
Ciorba de fasole boabe
Mazare in sos de tomate
Cina
Sambata
Micul Dejun
Salata Voinicel
Pranz
Supa crema de linte rosie
Legume tempura cu salata de cruditati
Cina
Chiftelute de conopida cu pireu de cartofi
Duminica
Micul Dejun
Salata de fructe
Pranz
Supa crema de linte rosie
Placinta ciobanului – varianta vegetariana
Cina
Paste Luigi

Comments (0)

Leave a comment

0 Shares
Share
Pin
+1
Share
Email