Mazare in sos cu marar

Mazare in sos de marar

Mai toata lumea gateste mazare in sos de rosii, mie imi place foarte si aceasta reteta de mazare in sos de marar, e super cu conditia sa va placa….mararul.

Mazare in sos de marar

O gatesc in special de post caci imi place la nebunie cu paine prajita. Miam miam.

Mazare in sos de marar

Mazare in sos de marar

Tip de reteta: fel principal
portii: 4 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta vegana/ de post, simpla, gustoasa

Print

Ingrediente

  • 800 gr. mazare Eu una nu folosesc decat mazare congelata in pungi, numi plac deloc cele la borcan si nici cele la conserva.
  • 2 - 3 cepe marime potrivita
  • 1 lingura faina
  • marar dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Prajim ceapa taiata solzisori in ulei pana incepe sa se inmoaie.

  2. Adaugam faina si mestecam bine. Stingem cu un pahar cu apa, lasam sa fiarba nitel.

  3. Punem si mazarea congelata si lasam sa fiarba in continuare pana cand scade sosul si se ingroasa (mie imi place sa fie doar putin ingrosat).

  4. Verificam daca mazarea e gata – cum altfel decat gustand un bob doua. De obicei e gata repede caci mazarea congelata e prefiarta dar mai stii, depinde si de la firma la firma, asa ca mai bine verificam.

  5. E momentul sa adaugam mararul, spalat, bineinteles, in prealabil si taiat marunt, foarte marunt chiar. Eu cam lenevisem de dimineata si am neglijat sa ma duc in gradina sa culeg marar proaspat, pana sa ma trezesc eu, a inceput sa ploua, ce mai potop de potop. Asa ca a trebuit sa ma multumesc cu marar uscat.

  6. Potrivim cu sare, piper, mai lasam sa fiarba doar cat sa se inmoaie mararul si….gata.

Notite

Totul dureaza 20 de minute maxim, va zic.

Comments (2)

Leave a comment

42 Shares
Share41
Pin
+11
Yum
Share
Email