Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi
| |

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi, o reteta simpla, lejera, perfecta in orice moment al zilei si al anului.

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi

Dupa ce am revenit cu harnicie (ha ha, ce modesta sunt!) la provocarile Daring Kitchen, nu puteam rata reintrarea in dragalasul nostru grup (din ce in ce mai numeros) al provocarii Dulce Romanie. Lansata de Mihaela de mai bine de un an, provocarea aceasta “topaie” voioasa din blog in blog si tot mai multa lume harnicuta se starnge in …trenuletul pofticiosilor lunari.

 In luna martie 2012, cand gazda noastra Cristina, de la Arome si culori ne propune doua ingrediente generoase: paste si frisca. E o perioada sensibila, multa lume posteste dar draguta de Cristina s-a gandit la toate, aceste doua ingrediente se preteaza foarte bine atat de dulce cat si de post, doar la dieta mea nu prea merg nici una nici cealalta. No problem, gatim pentru familion. Adica pentru picii nostri, caci sotul nu prea agreaza pastele facute altfel decat simplu cu branza burduf. In feciorii mei mi-e nadejdea caci am de gand sa…experimentez pe papilele lor gustative o noua reteta pe care am gasit-o in volumul de “Paste” din colectia Adevarul “Delicii in bucatarie”. Arata bine, suna bine, n-avea de ce sa nu fie buna. Reteta de macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi e inspirata de respectiva carte – n-am respectat reteta punct cu punct dar, in fine, prin punctele esentiale, e tot pe acolo.

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi – reteta completa, printabila

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Retete perfecta pentru o mancare simpla dar satioasa
fel de mancare Paste
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 354 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 300 gr. paste tip melcisori
  • 200 gr. mazare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3 linguri branza proaspata de capra o lingura zice reteta. Eu una nu dau cantitati, stiu clar c-am pus mai mult, cred ca vreo trei linguri (nu stiu exacct pentru ca am razuit deasupra si am apreciat din ochi cantitatea); e drept ca n-am pus parmezan. Si nici branza de capra, n-a fost de capra ci am folosit telemea grasa de vaca – de aceea aveam in frigider. Principal e ca branza respectiva sa se intinda ca sa aiba un final apetisant.
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca supa de legume un litru zice in reteta, mie mi s-a parut mult, aveam congelata niste supa de pui (vreo 200 ml) si am pus-o pe aceea si a fost foarte bine. Oricum daca aveti nevoie de mai mult lichid, mai puteti adauga apa in cel mai rau caz. Nu e o problema. Oricum la final n-aveti nevoie decat foarte putina supa, ceva mai putina decat incape intr-o ceasca de expresso scurt, lichid de care avem nevoie pentru sosul final.
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura pasta de ardei sai boia dulce
  • alte legume (ciuperci, rosii, broccoli etc. etc.), in functie de preferinte si sezon, totusi potriviti cantitatile sa fie cat de cat egala cantitatea de paste si legume.

Mod de preparare
 

  • Punem la fiert apa pentru macaroane, cand da in clocot, adaugam sarea si pastele melcisori.
  • Cat fierb macaroanele, tocam marunt ceapa, morcovii si le punem la calit intr-o craticioara in care am infierbantat, in prealabil, uleiul; n-am vrut sa le prajesc ci doar sa dau gustul, asa ca am apelat la un truc invatat de la soacra: am picurat si nitica (dor putina) apa in uleiul fierbinte. Asa legumele se vor cali, vor avea gust de prajit dar vor fi, de fapt, mai mult fierte. 
  • Punem sare, piper, adaugam si supa dupa care punem si mazarea. Le-am lasat sa fiarba impreuna pana au fost gata iar supa s-a cam evaporat, ramanand doar putina (totusi fiti cu ochii pe ele sa nu se arda).
  • Cand supa in care a fiert legumele e aproape evaporata (daca ati pus prea mult lichid dar legumele sunt fierte, scurgeti excesul de lichid pana ramane doar putina), am luat de pe foc craticioara si am razuit deasupra branza si/sau parmezanul, am repus pe foc si am inceput sa amestec cu nadejde si spor pana cand toata branza s-a topit intr-un fel de sos de branza elastic, nici prea gros nici prea subtire. 
  • Potrivim la gust cu sare, piper si, desi in reteta nu scrie, eu una zic ca nici niste verdeata presarata deasupra nu strica deloc.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Acum trebuie sa recunosc, reteta se numea Melciciori in crema de mazare, adica cand mazarea era fiarta, se maruntea in blender dupa care se amesteca pe foc cu branza. Doar la final de tot se adauga morcovul taiat marunt si calit in unt. Mie mi-a placut mai mult asa cum am facut-o aici. Culori vesele, mirosuri apetisante….

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi

Dupa cum vedeti, ma invredniceam sa fac si eu o poza rapida, fara mari farafastacuri vizuale ale mantocariei finale, ca am fost….boicotata miseleste de mezinul familiei, mult prea nerabdator sa testeze mancarica – n-a avut rabdare ca mami sa se dea in stamba cu pozatul si a trecut la fapte: mancarica a fost …pipaita, injunghiata, mestecata, inghitita, savurata si alte cele. Totusi, pentru Petrica si ai sai patru dintisori, juma` din portie a fost nitelus data prin blender, n-am facut-o chiar piure dar am mai maruntit-o pentru castorul nostru de serviciu. Noooo, pofta buna!

 
P.S. Cu toata dieta, asa din varful limbii, am gustat si eu mancarica. E buna:).

P.P.S. A, da, am uitat: e o mancarica de post daca inlocuim branza cu tofu; eu una n-am incercat sa gatesc tofu dar am mai vazut retete deci cred ca se poate. Cand va veni momentul voi incerca si asa. Revin atunci cu impresii.

Similar Posts

5 Comments

Dă-i un răspuns lui Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.